Максимальний кешбек на заправці і онлайн-покупки.. Чи є вигода?

Невід’ємною статтею витрат для українських водіїв є заправка своїх улюблених автомобілів на АЗС. Для активних власників автомобіля витрати на паливо може досягати чималої суми і багатьом цікаво, чи можна отримати кешбек на заправках? Також на фоні зниження кешбеку наприклад в Монобанку, пересічний споживач почне шукати альтернативи.. І серед банків ще є дійсно цікаві пропозиції.. 

 

Хто не знає, кешбек – це повернення частини грошей за покупку і в Європі цей термін на слуху з 1990 року, а значить кешбек, це не якийсь обман, а реальний спосіб економії.

 

До речі, можна отримати кешбек на паливо, а також отримати знижку від самої АЗС при використанні картки лояльності клієнта (якщо є).

Картки з кешбеком – відмінна штука. Але сьогодні їх десятки, і у кожної свої умови нарахування бонусів від банку.

Я обрав одну з найбільш вигідних банківських карт, про неї і розкажу.

 

UKRSIB online

Укрсиббанк – банк досить специфічний. Як і в інших банків, у нього є і плюси і є мінуси. Але про все по-порядку.

На мою думку в  “Укрсиббанк” зараз найкраща пропозиція на ринку. Але щоб отримати карту, треба йти у відділення. А там – дуже специфічний графік роботи, черги.. Запасайтесь терпінням. Термос і палатка вам не завадять))

Укрсиб пропонує дуже розкішний кешбек в 5% для всіх клієнтів і 10% для зарплатних карток. Лише для інтернет-оплат, у майже всіх категоріях і з обмеженням лише у 500 гривень кешбеку на місяць (в період акції – 1000 грн).

 

Нещодавно стратувала цікава акція, але тільки для нових клієнтів.

Нові клієнти, які оформлять платіжну карту New Card отримають підвищений відсоток кешбеку – 10% на онлайн-покупки протягом грудня замість звичних 5%.

Звучить заманчиво, але є багато нюансів. Про них – нижче.

Умови використання

Картка неіменна з чіпом і безконтактною оплатою. Безкоштовний випуск та обслуговування, але для повного нульового обслуговування можна в налаштуваннях відмовитися від смс-інформування, яке коштує 15 грн/місяць. Але НЕ рекомендую це робити. Можуть бути труднощі з онлайн-оплатою, яка потребує смс-авторизації. СМС може не приходити. А підтримка відповідає з чималою затримкою, тому не створюйте собі зайві проблеми)

А от зняття коштів вже з комісією 1% в банкомата “Укрсиббанку” та 2% в банкоматах інших банків. Немало...

Картка видається без кредитного ліміту і на нього потрібно окремо подавати заявку. А от відразу поповнити картку можна безкоштовно в самому додатку з картку будь-якого банку, банкоматах і касах банку та термінала EasyPay. Для прикладу, з “Monobank” комісії не брало. А от “Приватбанк” при переказі 10 гривень зняв 5 гривень комісії з картки “Універсальна”.

 

Кешбек дійсно нараховується в розмірі 5% за всі інтернет-закупівлі з обмеженням 500 гривень в місяць (окрім фінасових платежів, тощо). І що цікаво: виплати кешбеку на оподатковуються. Чисті 5%., банк платить податки за вас!

 

Так виглядає банківська виписка. Весь кешбек за попередній місяць зараховується одною сумою, без деталізації.. Не зручно

Кешбек від Укрсиба. Фото: avtokasta

Кешбек виплачується через 2 тижні після закінчення місяця. Це ще не всі “особливості”. Кешбек надходить одною сумою, без розбивки по транзакціям. Тобто, щоб зрозуміти за що нарахували кешбек, а за що ні – треба рахувати вручну. 

Більше того, при активації картки кешбек підключиться не відразу, а протягом доби, про що обіцяють повідомити. Звісно ніхто нічого не повідомить і краще самому написати в підтримку і вам скажуть,  що дійсно, кешбек підключений.

 

Ця ж картка підключена до програми лояльності Mastercard Більше і за кожні витрати можна отримувати бонусні бали, які обмінювати на знижки, певну продукцію чи розіграші на сайті https://bilshe.mastercard.ua. Для “експертів по кешбекам” – бали нараховуються більш цінні для системи “Більше” золоті, а не срібні як в того ж “Монобанку”.

Повну версію тарифів дивіться за посиланням.

Про додаток

Його рейтинг в Google play – 4,5 з 5. Що досить дивно. Почнете активно ним користуватись – зрозумієте, що мінуси в додатку є. На фоні наприклад додатку Монобанку, Укрсиб програє в зручності і функцінальності.

Вхід.

Стандартного для інших банків входу за відбитком пальця не має. Більше того, не має навіть пін-коду, аби спростити вхід клієнту. Реально кожного разу додаток пропонує введення повного паролю.

Фото: avtokasta

Це головна сторінка додатку. Після зняття щомісячної комісії – можна зайти в невеликий мінус. Це не критично, штрафів поки не було.. Але краще не доводити до такого.

ЛАЙФХАКИ

Оплата на сайті, де потрібно вводити номер картки, термін дії та свс2-код, швидше за все, пройде як онлайн-покупка (але це не точно).

 

Як дізнатись чи буде кешбек за операцію?

Після здійснення операції подивитися чи змінився ліміт на оплату в інтернеті, якщо так – у 99% за таку операцію кешбек буде.

Лайфхак: у налаштуваннях лімітів за операціями, поставте в “нуль” усі ліміти карти, крім “Розрахунки в мережі інтернет (3D-Secure)” та “Розрахунки в мережі інтернет”, якщо після цього операція пройде, то з високою ймовірністю кешбек буде, якщо ж ні, тоді там переказ коштів, а не торгова операція. Це підходить на той випадок, якщо ви сумніваєтеся, що покупка на сайті пройде як онлайн-платіж, а не переказ коштів, це стосується наприклад prom.ua.

 

АЗС

Якщо додати картку УкрСиб до гаманця masterpass у додаток FISHKA (OKKO PAY) або PRIDE (WOG) та оплачувати через нього, кешбек має бути.

PRIDE (WOG) Фото: avtokasta

 

додаток UPG Фото: avtokasta

 

Також перевіряв купівлю онлайн-літрів на WOG і на UPG – кешбек є. На КЛО – ще перевіряю.

 

AliExpress, Amazon, eBay

Кешбек за нього нараховують, але оскільки курс купівлі валюти в Укрсибі завищений, прибуток буде в районі 3,5-4% кешбеку.

Також не забуваємо, що можна додатково використовувати кешбек-сервіси, такі як LetyShops, Grivasi або Backit. Ще можна скористатися промокодами від Mastercard Більше.

Як отримати кешбек за комуналку?

Якщо платити через UKRSIB Online кешбек за комуналку ви не отримаєте, але такий платіж буде швидше за все без комісії, а якщо платити через інші сервіси, то там є комісія, але в такому разі буде кешбек.

Кешбек за комуналку можна отримати при оплаті через такі сервіси:

1) next.privat24.ua (сервіс ПриватБанку, карту можна прив’язувати, але не обов’язково). Комісія 1-3грн, і навіть за реквізитами вважає як оплату комуналки та зараховує кешбек.

2) easypay.ua (теж є мінімальна комісія, залежить від платежу)

3) portmone.ua можна використовувати промокод на 30 днів для нових клієнтів від Mastercard Більше (коли є така акція) Без цього – невелика комісія теж є.

4) payhub.ua від банку Пумба. Перші три місяці безкоштовно.

5) TAS2U від ТАС.

 

Також кешбек є при оплаті на цих сайтах:

Yasno (Київенерго);

Мій Дім Online.

 

Як отримувати кешбек за продукти?

Сільпо, Фора, Метро.

Для того, щоб отримувати кешбек за покупки в супермаркетах Сільпо, Фора, потрібно прив’язати картку Masterpass в додатку Сільпо або Фори.

В АТБ можна оплачувати товари на сайті, а потім або замовити доставку або забрати через самовивозом.

Або через додаток “Скануй купуй” від АТБ (працює лише у м.Дніпро, всього 5 магазинів).

Також можна купувати сертифікати на giftmall.com.ua для багатьох торгових точок і при оплаті в магазині розплачуватися за допомогою сертифікатів.

 

Кешбек за поповнення мобільного та інтернету.

Для того, щоб був кешбек за оплату мобільного, я поповнюю рахунок на сайті оператора, в моєму випадку це Київстар та Vodafone, так само я поповнюю через сайт свій домашній інтернет (оплата через Portmone) та отримую кешбек. Lifecell – не проходить платіж, причину не вдалось встановити.

 

Оплата доставки: Нова пошта (Nova Pay)

За доставку – кешбек буде, за накладений платіж – ні (йде як переведення з комісією).

Лайфхак: якщо надсилаєте посилку, послуги доставки якої повинні сплатити ви, то вказуєте у відділенні, що оплатить одержувач, а потім на сайті Нової Пошти або в мобільному додатку самі оплачуєте посилку з 5% кешбеку).

Краса та Медицина

При оплаті через сайт мед-магазинів кешбек зазвичай дають.

Сінево (Synevo) – якщо оплачувати онлайн кешбек дають.

EVA.UA – (інтернет-магазин) іноді проводить оплату як POS-термінал через Way for Pay (оплата на сайті), тому не завжди можна отримати кешбек. 50/50. Для Єви можна отримати додатково кешбек через сервіс Grivasi та ін.

 

Подорожі та купівля квитків

Укрзалізниця – за купівлю залізничних квитків кешбек дали.

 

Страхування

hotline.finance – кешбек дали. Купував на сайті страхової – кешбеку не було.
Polis.ua – перевіряю..

За що кешбек не дають?

пром Оплата – йде як переказ

ОЛХ Доставка – Частина пройшла як “Транспортні та кур’єрські послуги”, інша частина (за товар) пішла як переведення з картки (з комісією).
Страховка з сайтів страхових компаній – без кешбека.

Висновок

Він дуже короткий: New card та банківський сервіс від Укрсиббанку придатний лише для отримання локальних переваг, без постійного користування сервісом і виключно як додаткова картка. У випадку з New card – це кешбек для інтернет-платежів. Все інше – на рідкого любителя. Але якщо вивчити питання більш детально, то за допомогою New card можна отримувати набагато більше, ніж з карт інших банків. Але тільки онлайн.
Також рекомендую подивитись ролики каналу youtube Vladislav Svidloff нижче.

Цікаві пропозиції інших банків:

izibank (ізі банк) – по категорії таксі і транспорт – 15%
ПУМБ – оплата комуналки 5% (але там дивна система з вибором категорій – їх вибирають через вайбер..
Альфа банк 2 чи 3% в залежності від карти.
Монобанк – 0,75% за кредитні і 2.25% за свої –  на категорію Авто.. Не густо..

 

Джерела: дякую каналу youtube Vladislav Svidloff

 

 

 

Сказати ДЯКУЮ можна тут:
поповнити МоноБанка від Моно

 

 

 

AvtoKasta