101-річний британець отримав електромобіль у подарунок за любов до Ford

101-річному власнику Ford Model T із Великої Британії, який впродовж свого життя володів понад 20 автомобілями Ford, компанія подарувала новий електромобіль Mustang Mach-E.

 

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Ford.

 

Гарольд Бегготт народився в 1920 році і отримав водійське посвідчення в 1936 році. Хоча 101-річний Гарольд навчився водити машину ще раніше, з 10 років. У 1930 році він сів за кермо сімейного Ford Model T і возив по сімейній фермі невелику цистерну для збору молока.

 

Свій перший автомобіль британець купив в 1937 році. Вибір припав на Ford 8 Popular. Наступного року він купив собі Ford Anglia. Фактично, за свій 101 рік життя він володів більш ніж 20 автомобілями Ford. Тому американський автовиробник вирішив преміювати Гарольда Бегготта електричним Mustang Mach-E.

Фото: Ford Mustang March – 1 і Ford Model T (media.ford.com)

“З 10 років я зберіг інтерес до автомобілебудування, і сьогодні зацікавлений в переході на електрифікацію після того, як уряд поетапно відмовиться від традиційних двигунів внутрішнього згоряння, до яких я звик. Я згадав свою історію водіння з Model T і побачив, що мене чекає в майбутньому. Було захоплююче сісти за кермо того, що, як я очікую, будуть водити мої правнуки”, – сказав він.

 

Повідомляється, що містер Бегготт був вражений тишею, яку забезпечує електричний кросовер. Відчуття тиші, безсумнівно, покращилося в порівнянні з Ford Model T 1915 року, який компанія також привезла на вручення, щоб нагадати йому про перший досвід водіння Гарольда понад 90 років тому.

фото: unsplash

Mach-E – це перший повністю електричний позашляховик Ford, який надійшов у продаж зараз, з максимальним запасом ходу на електротязі 379 миль.

 

 

Джерело: РБК-Україна  і  media.ford

AvtoKasta