Більше 40% водіїв хочуть, щоб їх наступним автомобілем був електрокар або гібрид

Зараз багато автовиробників активно електрифікують свої машини. Експерти виявили, настільки така тенденція цікавить покупців у різних країнах світу.

 

Опитування показало, що багато автовласників хотіли б купити електро автомобіль як заміну. Команда EY опитала 9 тисяч автовласників з 13 країн світу: в дослідженні брали участь американці, канадці, австралійці, німці та ін.

 

Фахівців цікавило, який тип двигуна респонденти вибрали б для свого наступного автомобіля. Близько 41% опитаних зізналися, що їм потрібен електрифікований автомобіль, але результат сильно залежить від конкретної країни.

фото: unsplash

 

Наприклад, в США 66% опитаних заявили, що в якості нового авто знову виберуть машину з традиційним двигуном, а гібрид або електрокар вибрали б тільки 28%. За водневий автомобіль проголосував лише 1%, 4% учасників опитування поки не визначилися з вибором.

 

В Австралії 75% наступним автомобілем вибрали б бензиновий або дизельний, і тільки 17 відсотків зважилися б на електричну версію.

 

Зовсім інша історія в Південній Кореї: 51% респондентів купили б електрокар, а 32% зупиняться на авто з бензиновим двигуном або дизелем. Схожа ситуація в Сінгапурі: 53 відсотки респондентів розглядають можливість придбання електричного авто. Якщо порівнювати з аналогічним дослідженням восени минулого року, то інтерес автовласників до електрокарів і гібридів зріс.

 

фото: carscoops

 

Минулого разу за екологічно чисті авто проголосували 30% осіб. Одна з причин підвищеної цікавості до машин на електротязі – пандемія COVID-19. Вона підвищила екологічну обізнаність споживачів і збільшила число бажаючих мати власну більш екологічну машину. В цьому зізналися 78% покупців, відмовившись від машин на традиційному паливі.

 

Ви можете подивитись повне дослідження тут.

 

 

Джерела: ey.com і carscoops

AvtoKasta