BMW заборонить автовласникам відкривати капот!

BMW вже збирає попередні замовлення на електричний iX. На багатьох дилерських сайтах машина ще навіть не представлена, проте вона неодмінно з’явиться. Повністю електрична модель має чимало технічних особливостей. Одна з них вас точно здивує: капот авто зможуть відкривати тільки дилери марки, пише портал Quto.

фото: quto

 

Доступ до підкапотному простору електричного iX дійсно отримають тільки офіційні представники BMW. Така міра покликана захистити автовласників від ураження електричним струмом.

фото: quto

У компанії підкреслили, що переживати через неможливість відкрити капот BMW iX потенційним покупцям не варто. В реальній дійсності виконати звичну будь-якому автомобілісту операцію вони зможуть. Правда, ця можливість вважається нештатної ситуацією: в салоні є потаємні петлички, смикнувши за які, можна відкрити капот.

В рух BMW iX приводиться повністю електричною силовою установкою сумарною віддачею в 300 к.с. Харчується вона від високовольтної акумуляторної батареї ємністю 70 кВтг. Робоча напруга двигунів – 480 В; передні і задні колеса приводяться в обертання незалежно один від одного мотор-генераторами. Підкапотний простір небезпечний тим, що в ньому розташовуються, в тому числі, елементи силової електрики.

фото: quto

У BMW підкреслили, що переживати через неможливість відкрити капот моделі iX потенційним покупцям не варто. В реальній дійсності виконати звичну будь-якому автомобілісту операцію вони зможуть. Правда, ця можливість вважається нештатної ситуацією: в салоні є потаємні петлички, смикнувши за які, можна відкрити капот. Ось тільки чи потрібно це взагалі робити?

 

 

Джерела: ТАРАНТАС НЬЮС і Quto

AvtoKasta