Через дефіцит чіпів клієнти Mercedes-Benz чекають своїх машин більше 1 року

Німецькому автовиробникові доводиться затримувати поставки своїх автомобілів клієнтам більш ніж на рік через брак чіпів, які необхідні для працездатності деяких автомобільних систем.

 

Глобальна брак мікросхем реальний як ніколи і впливає на виробничий графік автомобільної промисловості. Фактично, вже в перші кілька місяців 2021 року автовиробники почали відчувати проблеми, пов’язані з цим явищем. Складальні заводи один за іншим змушені “брати паузи” у виробництві, в той час як Toyota, один з найбільших автовиробників у світі, також відчув на собі вплив дефіциту напівпровідників в серпні – йому довелося зупинити свої заводи в США, Канаді, Мексиці та інших частинах світу.

 

Одним з останніх автовиробників, схилився перед дефіцитом напівпровідників, є Mercedes-Benz, який повідомив німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, що час очікування клієнтами нових автомобілів марки може досягати більше року.

 

Як повідомляє Reuters, дане інформація прийшла від генерального директора Daimler Оли Калленіуса.

«Попит на машини Mercedes-Benz величезний, і в той же час, на жаль, існують серйозні обмеження в їх виробництві», – сказав Калленіус. «Для деяких моделей час очікування більше, ніж хотілося б, в деяких випадках становить більше року».

Калленіус також повторив те, що раніше повідомлялося з цього приводу в інтерв’ю. На думку Mercedes і BMW, глобальна нестача мікросхем може не зникнути не раніше 2023 року, хоча вплив на виробництво автомобілів в наступному році має бути менш серйозним.

 

 

Джерело: carsweek

AvtoKasta