Чий кузов заіржавіє швидше: LADA проти KIA/HYUNDAI і VOLKSWAGEN

У власності одного автоблогера (YouTube/ В гараже у Сандро) виявилося кілька дефектних деталей кузова від різних моделей автомобілів (VAG, LADA і KIA/HYUNDAI), які зберігалися на вулиці тривалий час.

Деталі кузова до VAG, LADA та KIA/HYUNDAI

Він вирішив показати, чи є корозія на цих кузовних елементах. У своєму огляді автор порівнював деталі кузова таких автомобілів:

  • VW Golf 7
  • WV Tiguan
  • VW Touareg
  • Hyundai Santa Fe
  • Lada Vesta

 

VW Golf 7. Капот знаходився просто неба близько року, а самої деталі вже 8 років. Капот має двостороннє оцинкування, тому при пошкодженні лакофарбового покриття (ЛКП) він іржавіти не буде, якщо не пошкоджений шар цинку.

VW Golf 7

 

VW Golf 7

 

WV Tiguan. Вік капота – 3 роки. Деталь пролежала на вулиці якийсь час. У місцях пошкодження ЛКП слідів корозії також немає.

WV Tiguan
WV Tiguan

VW Touareg. Кришка багажника віком 3 роки має місця з пошкодженням ЛКП, проте поява іржі у цих місцях не помічена.

VW Touareg
VW Touareg

 

Hyundai SantaFe. Вік дверей 5 років. Під відкритим небом вона пролежала приблизно півроку. З’явилися сліди корозії, причому у місцях ушкодження ЛКП, а й у стиках металу.

 

Hyundai SantaFe
Hyundai SantaFe
Hyundai SantaFe
Hyundai SantaFe

 

Lada Vesta. Іржа на дверях почала з’являтися вже за кілька тижнів після того, як деталь опинилася на відкритому повітрі. Корозія насамперед помітна на заломах, у місцях ушкодження ЛКП.

Lada Vesta
Lada Vesta
Lada Vesta
Lada Vesta

 

Нагадаємо, за офіційною інформацією в Lada Vesta оцинковані зовнішні панелі кузова, а на порогах і днищі нанесено міцне антигравійне покриття.

Автор відео зазначає, що йому неодноразово доводилося порівнювати деталі кузова різних марок автомобілів. Найвища стійкість до корозії спостерігається у німецьких машин, корейські та китайські суттєво їм програють.

 

Фото: В гараже у Сандро /YouTube

Джерело: В гараже у Сандро /YouTube

AvtoKasta