Дефіцит мікроелектроніки в автопромі триватиме до 2023 року

Глобальна брак мікросхем в автопромі не припиниться навіть через рік. За оцінками учасників галузі, галузі буде потрібно ще як мінімум 15-20 місяців, щоб подолати дефіцит напівпровідників, хоча в наступному році його вплив на виробництво має бути вже менш серйозним.

фото: unsplash

 

«Постачальники мікроелектроніки посилаються на структурні проблеми з попитом», – розповів на минулому нещодавньому Мюнхенському автосалоні глава концерну Daimler Ола Калленіус. Ситуація збережеться в 2022 році, але може стати менш напруженою в 2023 році, упевнений топ-менеджер.

Глава концерну Volkswagen Герберт Дисс вважає, що в найближчі місяці і навіть роки ситуація з дефіцитом мікроелектроніки ненормалізується, оскільки напівпровідники як і раніше користуються величезним попитом по всьому світу і потреба в них буде тільки рости. «Інтернет речей зростає і для збільшення потужностей буде потрібно час. Ймовірно, це буде вузьким місцем в найближчі місяці і роки», – зазначив він.

 

За словами глави BMW Олівера ЦИПС, проблеми з ланцюжком поставок збережуться в наступні 6-12 місяців. Крім того, автовиробникам доводиться конкурувати за мікрочіпи з великими технологічними корпораціями на кшталт Apple, яка, за даними аналітиків, здатна заплатити виробникам напівпровідників більше, ніж автомобільні компанії.

 

 

Джерело: ukrautoprom

AvtoKasta