Електрокар Vazirani Ekonk став найлегшим та найшвидшим в Індії

Формально Ekonk – концепт, проте відео з полігону Natrax в Індаурі доводить, що спідстер здатний їздити швидко. Назва моделі означає “божественний початок”, абревіатура EK перекладається з хінді як “один”. Габарити Ekonk поки не оприлюднені.

 

Електричний спідстер Ekonk від індійського стартапу Vazirani Automotive вважається суперкаром і розганяється до 100 км/год за 2,54 с. Максимальна швидкість – 309 км/год. Два мотори сумарною потужністю 531 кВт (722 л.с.) розкручують задні колеса. Місткість «інноваційної» батареї та запас ходу не названі, як і «дуже низький» коефіцієнт аеродинамічного опору. 

Foto:Vaziran

Споряджена маса в 738 кг пояснюється вуглеволокном в конструкції кузова, одним місцем в салоні і відмовою від ряду зайвих систем, включаючи електроніку. Задні колеса прикриті щитками для кращої обтічності. Функцію фар та ліхтарів виконують світлодіодні смужки.

Foto:Vaziran

Чи не головною інновацією є технологія DiCo (Direct Cooling). Це повітряне охолодження батареї, від якого більшість автовиробників відмовилися на користь рідинного, але присмачене деякими «наночастинками» і розмовами про біомікрію з регулюванням температури тіла за допомогою дихання. Про рівень безпеки Ekonk не пролунало жодного слова. Очевидно, доступу на дороги загального користування він не має. 

 

Засновник фірми Чанки Вазірані обіцяє, що лімітована партія Ekonk (приблизно 25 екземплярів) надійде у продаж до 2023 року.

 

 

Джерело: drive

AvtoKasta