Kia Sportage: на підході коротка версія для Європи

Як і споріднений Hyundai Tucson, кроссовер Kia Sportage нового покоління був задуманий в двох версіях з різним розміром колісної бази.

Довгий Sportage дебютував ще на початку літа і вже вийшов на ринок Південної Кореї. Згодом такі ж машини будуть продаватися в Америці, Китаї та інших країнах Азії.

 

А ось короткий кросовер для Європи ще не готовий. Його представлять 1 вересня, поки ж – запал у вигляді дизайнерських скетчів.

Фото: компанії Kia

Якщо коротка і довга версії моделі Hyundai Tucson мають однаковий дизайн, а розрізнити їх можна тільки за пропорціями, то розробники кросовера Kia Sportage використовували іншу концепцію. Короткий європейський варіант буде мати іншу задню частину кузова, яка перегукується з машинами колишніх поколінь – з оригінальною підвіконної лінією, глухими задніми стійками даху і зменшеним склом п’ятих дверей.

Kia Sportage нового покоління (довга база)  Фото: компанії Kia

Розміри европейської версіі залишаться приблизно такими ж, що і у моделі минулого покоління, яка налічує 4485 мм в довжину. Серед опцій заявлені чорне забарвлення даху і матричні фари.

 

Інсайдери згадували і гібридну модифікацію з зарядкою від мережі. До складу її силової установки увійдуть 1,6-літровий турбодвигун і електромотор, які сумарно видаватимуть близько 226 кінських сил. Такий Sportage отримає батарею ємністю 13,8 кіловат-години і зможе проїжджати на одній електриці приблизно 45 кілометрів.

 

Всі деталі з’являться пізніше. У європейських дилерів Kia Sportage нового покоління з’явиться до кінця цього року. Чи вийде новинка на український ринок – поки не повідомляється.

 

Джерело: autoreview

AvtoKasta