Колишній ведучий Top Gear розпродає колекцію автомобілів та мотоциклів

Виручені кошти власник витратить на розвиток фірми по реставрації класичних машин.

 

Екс-ведучий Top Gear Річард Хаммонд виставить на аукціон особисту колекцію автомобілів і мотоциклів. На виручені з продажу гроші він планує відкрити фірму по реставрації класичних машин – діяльність цієї компанії ляже в основу нового телепроекту. Всього з молотка пустять три автомобілі і п’ять мотоциклів. Торги пройдуть 1 серпня.

 

Хаммонд зазначив, що йому було вкрай важко прийняти рішення про продаж, оскільки вся техніка з його колекції має «сентиментальну цінність», яка набагато вище їх вартості в грошовому еквіваленті. Але в той же час Хаммонд сказав, що завдяки отриманим з продажу засобів він зможе повернути до життя набагато більше класичних автомобілів, ніж втратить зараз.

Серед виставлених на торги лотів є кілька пам’ятних мотоциклів з обмеженої серій, які Хаммонд купував собі на 40- и 50-річний ювілеї. Наприклад, Norton Dominator 961 Street, випущений тиражем рівно в 50 екземплярів, або відреставрований кафе-рейсер Moto Guzzi Le Mans Mk1 +1977 роки з унікальним обтікателем.

Фото: Silverstone Auctions Norton Dominator 961 Street Limited Edition, подарунок Хаммонда на свій 50-річний ювілей
Фото: Silverstone Auctions Kawasaki Z900 A4, подарунок Хаммонда на свій 40-річний ювілей
Фото: Silverstone Auctions Lotus Esprit Sport 350 1999 року випуска
Фото: Silverstone Auctions Porsche 911T 1969 року випуска
Фото: Silverstone Auctions Bentley S2 1959 року випуска

 

Також серед автомобілів, які можна буде купити через кілька днів, значиться один з ранніх Porsche 911, випущений в 1969 році, рідкісний Lotus Esprit Sport 350, який є п’ятим з 48 побудованих примірників. Крім того, Хаммонд вирішив розлучитися з однією з найулюбленіших сімейних реліквій – Bentley S2 1959 року випуску. До слова, на цих же торгах буде виставлено гоночний позашляховик Bowler CSP V8 Prototype P1 із зовнішністю класичного Land Rover Defender.

 

 

Джерело: Silverstone Auctions

AvtoKasta