Китайський сервіс таксі Didi передумав виходити на ринок України

Китайський сервіс замовлення таксі Didi скасував вихід на український ринок через дії китайського уряду та збитки компанії, повідомляє видання AIN.UA.

Фото: Facebook компанії Didi

У виданні наголосили, що компанія закрила український офіс, а працівників звільнила.

“План щодо виходу до України заморожений і зараз не обговорюється”, – повідомило видання.

У 2021 році сервіс замовлення таксі Didi зібрав команду в Україні з 10 осіб, зокрема переманивши з Uber та Bolt, та відкрив під неї офіс, повідомляє AIN.UA.

Спочатку сервіс замовлення таксі Didi планував, що до кінця 2021 року компанія може вийти на ринок в Україні.

Водночас, у зв’язку з посиленням контролю над компанією з боку китайської влади, сервіс отримав збитки розміром $6,3 млрд за перші дев’ять місяців 2021 року.

Тиск із боку Пекіна розпочався після виходу DiDi на IPO на біржі Нью-Йорка у червні 2021 року. Після цього регулятор заборонив компанії залучати нових клієнтів: її підозрювали у порушенні правил використання персональних даних клієнтів.

DiDi – китайська платформа, заснована у 2012 році. Працює через застосунок як сервіс пошуку таксі, прокату велосипедів та автомобілів, автобусних перевезень, а також доставки їжі. Приваблювала інвестиції від телекомунікаційних компаній Tencent та SoftBank, та маркетплейсу Alibaba. Також розвиває стартап створення безпілотного автомобіля. У 2016 році на автомобілях компанії здійснювалося 10 млн поїздок. У застосунку DiDi зареєстровано 493 млн користувачів та кілька мільйонів водіїв. Дохід за 2020 рік – $21,6 млрд, прибуток – $1 млрд. Вартість компанії у 2021 році – $68 млрд. Працює у 16 країнах світу.
Джерело: biz.liga.net
AvtoKasta