Мерія Парижа обмежує швидкість руху до 30 км/год

На переважній більшості вулиць Парижа, максимальна швидкість руху автомобілів обмежена до 30 км/год. Дані заходи зниження швидкості спрямовані на підвищення безпеки і зниження аварійності на дорогах – повідомляє французький RFI.

фото: unsplash

Автомобілістам необхідно дотримуватися таке обмеження швидкості, інакше будуть зафіксовані штрафи. Винятком з цього нового правила обмеження швидкості є окружна дорога Peripherique, яка огинає Париж і має обмеження швидкості 70 км / ч. Є й інші великі дороги, на яких не діє обмеження на повільну швидкість, в тому числі знаменитий Єлисейські поля.

фото: unsplash

В інтерв’ю місцевому виданню FranceInfo заступник мера Девід Белліард сказав, що цей захід є частиною послідовної політики щодо вдосконалення суспільного простору. Політика також спрямована на просування «м’якої» мобільності, яка відноситься до піших прогулянок, їзди на велосипеді і громадському транспорту, а не для використання автомобілів.

 

Нова постанова Парижа фактично відображає те, що вже накладено на майже 200 міст Франції, які також застосовують таке ж обмеження швидкості. Очікується, що в наступному році Ліон, третій за величиною місто Франції, зробить те ж саме.

 

Але ці заходи викликали мало ентузіазму у жителів передмість Парижа, які змушені їздити до столиці на роботу. У той же час, згідно з опитуванням, проведеним соціологічним інститутом Ifop, 61 відсоток парижан схвалюють обмеження швидкості у французькій столиці до 30 км/год.

 

Тим часом, інші європейські країни також ввели ту ж політику у багатьох містах, в тому числі в Нідерландах та Іспанії. Лондон ввів обмеження на максимальну швидкість в 32 км/год), що, згідно з дослідженнями, було позитивно сприйнято жителями міста.

 

 

Джерело: dw.com

AvtoKasta