Найбезпечніші автомобілі 2019 року (рейтинг EuroNCAP)

Європейський комітет з проведення незалежних краш-тестів автомобілів EuroNCAP назвав найбезпечніші автомобілі 2019 року.

За результатами тесту більше 30 автомобілів різних брендів і комплектацій були оцінені захищеність водія і переднього пасажира, захищеність дитини, ефективність систем забезпечення безпеки (подушки безпеки, автономне екстрене гальмування і т.д.) та інші параметри.

Комітет Euro NCAP створив п’ятизірковий рейтингову систему, яка допомагає споживачам порівнювати автомобілі по максимально простою і зрозумілою системою. Рейтинг безпеки визначається по серії випробувань автомобілів, розроблених і проведених Euro NCAP.

Дане дослідження в спрощеному вигляді моделює основні моделі реальних аварій, які можуть призвести до травм або смерті водія та пасажирів автомобіля, а також інших учасників дорожнього руху. Під час тестів авто випробовують на удар в лобовому зіткненні (як по всій ширині, так і з перешкодою, яке деформується), бокові удари об стовп, тощо.

На результат також впливає обладнання забезпечення безпеки, пропоноване автовиробником для кожного ринку. Велика кількість зірок демонструє не тільки хороший результат випробувань, а й доступність опцій забезпечення безпеки на моделі, яка пройшла випробування, для всіх споживачів Європи.

Рейтинг Euro NCAP безпеки автомобілів 2019 року

 

Euro NCAP Best in Class Cars of 2019 Ранжування рейтингу по зіркам і по алфавіту

 

Європейська програма оцінки безпеки автомобілів EuroNCAP заснована в 1997 році і підтримується Єврокомісією, владою Франції, Німеччини, Швеції, Нідерландів та Іспанії, а також автомобільними і громадськими організаціями в кожній країні ЄС. З 2009 року організація проводить оцінку активної безпеки.

Кількість зірок відображає результати автомобіля в випробуваннях саме методикою EuroNCAP.  Існують також і інші методики тестування безпеки в країнах за межами Євросоюзу. Наприклад, в Китаї діють свої стандарти безпеки, які дещо відрізняються від європейських: проводить краш-тести організація C-NCAP (China NCAP). У США випробування авто проводить Страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) – некомерційна організація, яка складає свій рейтинг безпеки пасажирських авто.

 

 

 

 

Джерело: EuroNCAP

AvtoKasta