Peugeot представила новий фургон e-Expert на водні

Відбулось офіційне представлення нового фургона Peugeot e-Expert Hydrogen з водневим паливним елементом.

Peugeot підкреслює, що у нього запас ходу більше 400 кілометрів.

Peugeot представляет водородный фургон e-Expert Hydrogen
Peugeot e-Expert Hydrogen Фото: int-media.peugeot.com

 

Peugeot Expert займає вагоме місце в сімействі комерційних автомобілів бренду. Відносно недавно дебютувала повністю електрична версія Peugeot e-Expert. Тепер настала черга не менш цікавої альтернативи – водневої моделі.

 

Новий Peugeot e-Expert Hydrogen включає в себе нову систему «підключаємого водневого паливного елемента середньої потужності», інноваційну і специфічну технологію Stellantis, що складається з:

  • паливного елемента, який виробляє електрику, необхідну для руху транспортного засобу;
  • високовольтної літій-іонної акумуляторної батареї ємністю 10,5 кВт⋅ч, яка може заряджатися від електромережі і яка також живить електродвигун під час певних фаз руху.

 

Словая установка на топливных элементах фургона Peugeot e-Expert Hydrogen
Силова установка на паливних елементах фургона Peugeot e-Expert Hydrogen Фото: int-media.peugeot.com

 

Водень в баку живить паливний елемент, який виробляє електрику, необхідну для руху автомобіля на великі відстані, а високовольтна батарея забезпечує потужність, необхідну для динамічних характеристик. Вся система інтегрована в автомобіль, що гарантує відсутність компромісів щодо обсягу або корисного навантаження.

 

В даний час водень стає головною опорою енергетичного переходу з підтримкою ряду міжнародних проектів. Європейський союз активно займається розвитком екосистеми своїх країн в плані автомобілів. Це стосується не тільки зарядних електростанцій, адже ЄС інвестує близько 60 мільярдів в розвиток водневої енергетики та інфраструктури.

 

Завдяки цим урядовим планам кількість водневих станцій в Європі постійно збільшується, і Бренд PEUGEOT працює безпосередньо з постачальниками сировини, щоб надавати комплексні пропозиції.

 

Новий легкий комерційний автомобіль на паливних елементах від Peugeot з запасом ходу більше 400 км (WLTP) отримав вантажний відсік з корисним об’ємом до 6,1 м³ (з такими ж характеристиками вантажного обсягу, як у дизельної і електричної версій) і 2 варіанти довжини. Peugeot e-Expert Hydrogen має корисне навантаження до 1100 кг і буксировочную здатність до 1000 кг.

Новый Peugeot e-Expert Hydrogen получил грузовой отсек с полезным объемом до 6,1 м³

Грузовий відсік з корисним об’ємом до 6,1 м³, вантажопідйомність – 1100 кг. Фото: int-media.peugeot.com

 

 

Новий Peugeot e-Expert Hydrogen спочатку буде запропоновано клієнтам у Франції і Німеччині, з кінця 2021 року.

 

Виробництво автомобілів буде проходити в Валансьене (Франція), а потім електричні фургони будуть вироблятись в Рюссельсхаймі (Німеччина).

 

Не випадково родинна модель Vivaro-e Hydrogen також проводиться в штаб-квартирі Opel. Там же знаходиться глобальний центр компетенції по водневим і паливним елементам головної компанії Stellantis.

 

Джерела: hevcars і int-media.peugeot.com

AvtoKasta