Рекорд Гіннеса: газонокосарка Honda швидша за ваше авто

Ще влітку, компанія Honda перевершила попередні результати і потрапила в «Книгу рекордів Гіннеса» з дещо незвичним досягненням: їй тепер належить рекорд в номінації “найшвидша газонокосарка в світі”

Перша версія Mean Mower була створена спільно з командою Top Gear в 2013 році. Побудували її на базі 20-сильною газонокосарки HF2620 Lawn Tractor і оснастили двигуном від спортбайка Honda VTR 1000F Firestorm. До сотні кілометрів вона розганяла за чотири секунди, а максимальна швидкість склала 187 кілометрів на годину. У 2014 році Mean Mower увійшла до Книги рекордів Гіннеса як найшвидша газонокосарка в світі.

А уже в 2019 році, на гоночній трасі в Німеччині ця шалена газонокосарка  Honda Mean Mower перевершила попередній рекорд і показала дивовижну ураганну динаміку розгону. Газонокосарка обладнена двигуном від спортбайка Honda CBR1000RR..

Джес Хокінс на Honda Mean Mower 2.0 розігналася до 100 миль/год за 6,29 секунд. Максимальна швидкість склала 150.99 миль/год (це майже 243 км/год).

За кермом швидкісної косарки була Джесс Хокінс, досвідчена гонщиця і картінгістка.

Шасі виготовили на замовлення – решітчаста конструкція виконана зі сталевої труби T45. Конструкція кузова стандартна, розробники вирішили, що збереження зовнішнього вигляду газонокосарки настільки важливо, що спроектували і надрукували на 3D-принтері оригінальний повітрозабірник, утиснувши його під передній капот.

Зовні Mean Mower нагадує міні-трактор Honda HF2622, але в її основі лежить міцніша і жорстка просторова рама. І хоча ця газонокосарка цілком здатна стригти газони, за рахунок двох акумуляторних батарей і пари електромоторів – це куди більш серйозний апарат. Тим паче її вага становить лише 69,1 кг, а колеса взуті в спеціальні гоночні шини Hoosier. Ну яка тут газонокосарка? Справжній болід!

 

Джерело: HondaVideo на YouTube

 

 

 

 

AvtoKasta