Росію визнали найгіршою країною на планеті за дорожньою інфрастуктурою у 2021р.

Аналітики статистичної компанії Compare the Market провели моніторинг, за підсумками якого підготували перелік країн, дорожня інфраструктура яких найкраще підходить для водіння авто.

 

У підсумковий список увійшли 25 країн, де експерти проаналізували розвиток інфраструктури, кількість смертельних аварій, а також підрахували середнені витрати, які доводиться витрачати для володіння особистим транспортом. При зіставленні низки аспектів фахівці з’ясували, що найгірші умови для водіїв з Росії.

 

Вивчаючи статистику про щорічні витрати автомобілістів з різних країн, наявність заторів на дорогах, а також якість магістралей та смертність через автокатастроф, у аналітиків вийшов підсумковий список із 25 держав.

 

“За підрахунками британських статистів, на останньому місці опинилася Росія. У неї найбільше доріг поганої якості, зафіксовано найбільшу кількість смертей та найбільшу завантаженість магістралей порівняно з усіма країнами цього рейтингу”.

 

 

Один із найгірших результатів показала Бразилія, де зафіксовано високий рівень смертей через ДТП. У цій країні виявився низький відсоток місцевих жителів, які мають власний автомобіль. Аналогічна ситуація спостерігається в Мексиці, де якість доріг трохи краща, ніж у Росії та Бразилії.

 

Повний рейтинг (внизу) з 25 країн з високоякісними дорогами та гарними умовами для водіїв очолили Данія, США та Нідерланди.

 

Найкращі країни для володіння авто

1. Данія
За даними компанії Compare the Market, Данія – найкраща країна для автовласників. Хоча співвідношення автомобільних витрат і доходів не обов’язково є кращим, затори в країні та якість доріг вища за середню. У Данії також один із найнижчих показників дорожньої смертності серед усіх 25 досліджених нами країн.

2. Сполучені Штати Америки (США)
Доступні витрати на автомобілі в США, завантаженість доріг вище середнього (у середньому по країні) та якість доріг допомагають компенсувати для США один із найгірших показників смертності на дорогах у нашому списку, виводячи його на друге місце.

3. Нідерланди
Голландці посідають третє місце завдяки відмінній якості доріг та низькому рівню смертності на дорогах, а також гарному співвідношенню витрат до доходів та заторів.

 

Джерело: comparethemarket

AvtoKasta