Розширення сімейства Fiat: “кросовер” Tipo Cross вже в Україні (нові двигуни, нові опції і нова ціна, яка вас вразить)

Разом з оновленням, хетчбек отримав версію з високим кліренсом – Fiat Tipo Cross.

Оновлена лінійка моделі Tipo для 2021 року включає чотири версії, замість трьох – до хетчбека, універсала та седана приєднався “кросовер” Tipo Cross.

(фото Stellantis)

Cross-версія у хетчбека Tipo вперше з’явилася саме після рестайлінгу основної моделі. Вона відрізняється від базового хетчбека як висотою, так і дорожнім просвітом, також були додані сріблясті вставки на бамперах і молдингах, накладки на колісних арках, а також змінився вигляд передньої решітки і вид логотипу FIAT.

Саме за рахунок бамперів і розширювачів арок Сross злегка додав в довжину (на 18 мм) і ширину (на 10 мм) в порівнянні з базовим хетчем.

Лука Наполітано, директор брендів Fiat і Abarth для регіону EMEA (фото Stellantis)

 

Версія Сross вища по висоті за стандартний Tipo на 61 мм – висота «позашляхової» версії дорівнює 1556 мм. Різниця досягається за рахунок збільшеного на майже 40 мм дорожнього просвіту (чому посприяли перекалібрована підвіска, 17-дюймові колісні диски і профіль шин 215/55), а також за рахунок рейлінгів на даху.

фото: enzari

Але далі обвісу і кліренсу справа не пішла: Tipo Cross має виключно передній привод.

фото: enzari

 

Щодо силових установок: їх набір ідентичний моторам базового хетчбека Tipo. Йдеться про бензиновий двигун 1.0 GSE (три циліндра, турбіна, належить до сімейства FireFly), який видає 100 к. с. і 190 Нм крутного моменту, а також є два дизеля Multijet об’ємом 1.3 л і 1.6 л на 95 к. с. / 200 Нм і 130 к. с. / 320 Нм відповідно.

Більш продуктивний дизель комплектується шестиступінчастою “механікою”, інші мотори працюють в парі з «механікою» на п’ять ступенів. За цією ж логікою крос-хетч оснащується дисковими або барабанними задніми гальмами

Немає у Сross і суттєвих відмінностей в салоні: все зводиться до наявності іншої тканини на кріслах. Хетчбек можна укомплектувати 7-дюймовим кластером на приладовій панелі (замість монохромного вертикального екранчика) і 10.25-дюймовим широкоформатним сенсорним дисплеєм мультимедійної системи Uconnect 5.

фото: fiat.ua

У розпорядженні пасажирів заднього ряду знаходяться відкидний підлокітник і USB-зарядка. Багажник має об’ємом 440 л (об’єм аналогічний, як і в стандартному хетчбеку), а для збільшення багажника – можна скласти спинку заднього ряду (складається в пропорції 60:40).

У списку доступних для Tipo Сross електронних асистентів вказані круїз-контроль з системою розпізнавання дорожніх знаків, система розпізнавання перешкод з автоматичним гальмуванням, система утримання в смузі і датчики руху в сліпих зонах. Серед іншого оснащення – система безключового доступу, передні і задні паркувальні датчики, камера заднього виду, клімат-контроль і підігрів передніх крісел, бездротові Apple CarPlay і Android Auto, а також бездротова зарядка для смартфона.

Ціни на новий Tipo в Італії починаються з 13 900 євро.

 

В Україні за версію Tipo Cross з новим для нашого ринку 1.0 двигуном на 100 л. с. і 190 Нм дилери просять 596.900 грн і 609.900 грн (близько 21500$) в залежності від року випуску (2020 чи 2021 рр).

 

З такою ціною, Fiat Tipo Cross буде непросто конкурувати в сегменті кросоверів, бо конкурентів в цьому сегменті багато. Але тим краще для споживачів – їм буде з чого вибирати.

 

Джерело: media.stellantis

 

 

AvtoKasta