Скільки часу проводять у заторах водії в різних містах світу?

У Києві продовжується карантин. Як і попереднього року, у громадський транспорт пускатимуть тільки за спеціальними перепустками, і кияни, щоб дістатися роботи, знову пересядуть на власні автомобілі або на таксі.

 

У результаті в столиці транспортний колапс – багатокілометрові затори, ускладнені до того ж хаотичним ремонтом доріг. Аналогічна ситуація була і під час торішнього локдауну. Портал «Слово і діло» порахував, скільки в середньому столичні водії провели часу в заторах і яка ситуація в інших містах світу.

Київські водії в минулому році провели в дорожніх корках близько 8 днів і 15 годин. Як в інших містах світу – на інфографіці.
Час перебування в заторах Інфографіка:: Слово і діло

Згідно з рейтингом Traffic Index, в 2020 році в Києві індекс завантаженості доріг склав 51%. Лише 48 днів у столиці був відносно вільний рух. Найгірший день був в п’ятницю, 18 грудня, тоді індекс завантаженості доріг склав 101%.

 

У середньому київські водії за рік провели у заторах 8 днів і 15 годин (207 годин).

В Одесі індекс завантаженості доріг склав 44%, місцеві водії стояли у корках загалом 6 днів і 23 години. У Харкові в автомобілістів на затори пішло 6 днів і 19 годин, в Дніпрі – 6 днів і 3 години.

У Москві (Росія), Стамбулі (Туреччина) і Чунцині (Китай) торік водії витратили 8 днів і 8 годин на дорожні затори.

Більше 7 днів на затори пішло у водіїв в Манілі (Філіппіни), Санкт-Петербурзі і Новосибірську (Росія), Бангкоку (Таїланд), Мумбаї (Індія).

На рівні нашої Одеси в корках торік провели часу водії Бангалора (Індія) і Самари (РФ) – 6 днів і 23 години.

фото: unsplash

У румунському Бухаресті автомобілісти стояли в заторах 6 днів і 21 годину. Загалом більше 6 днів витратили на них також водії Єкатеринбурга (РФ), Нью-Делі (Індія), Тель-Авіва (Ізраїль), Чанчуня (Китай), Тайбея (Тайвань), Лодзі (Польща), Дубліна (Ірландія), Токіо (Японія), Кракова (Польща).

Водіям в бразильському місті Ресіфі довелося відстояти в корках 5 днів і 15 годин, також, як і водіям в перуанській Лімі. В Пуні (Індія) автомобілісти витратили на дорожні затори 5 днів і 13 годин, в Каїрі (Єгипет) – 5 днів і 6 годин, в Мехіко (Мексика) – 5 днів і 4 години.

 

 

Джерело: slovoidilo

AvtoKasta