Stellantis дасть бренду Lancia нове життя

Про марку Lancia в Україні знають мало, хоча колись в Європі це був один з основних брендів, який поступово «зник з горизонту» і виробляв лише одну модель.

 

Але Stellantis стверджує, що має плани на майбутнє цього автовиробника, призначивши французького дизайнера Жана-П’єра Плує керувати молодими талантами в Lancia Design в Torino Centro Stile.

фото: carscoops

 

Кар’єра Жан-П’єра Плує почалася в Renault (1985-1995), де він відповідав за розробку Twingo (1992) і багатьох інших цікавих автомобілів під керівництвом Патріка Ле Кемал. Наступними кроками в його кар’єрі стали робота в Volkswagen Design Center (1995-1998) і Ford (1998-1999) до переходу в PSA Group.

 

«Відродження Lancia – це воістину захоплюючий виклик», – сказав Плує. «Lancia – це культовий бренд, якому буде повернуто центральне історичне становище в Європі, використовуючи свій величезний потенціал».

 

Цікавий факт: бренд Lancia виступав в гонках Формули 1, в ралі, кільцевих автогонках. 

 

Lancia Fulvia фото: classicdriver

 

Найбільших успіхів в автогонках Lancia досягла в ралі. Команда виграла останній міжнародний чемпіонат з ралі для виробників 1972 на Lancia Fulvia.

 

 

Lancia Ypsilon фото: carscoops

Сьогодні перед Плує стоїть складна, але досить цікава задача – воскресити бренд Lancia. Автомобіль Lancia Ypsilon – вперше представлений в 2011 році і досі продається на ринку Італії.  Зараз це єдина модель в лінійці Lancia, так що досвідченому дизайнеру  доведеться виконати велику кількість роботи, щоб розробити новий стиль для цього італійського бренду.

 

фото: carscoops

Протягом останніх п’яти років італійська марка Lancia продає лише один хетчбек Ypsilon, який востаннє оновлювався десять років тому. Навесні минулого року модель запропонували у виконанні EcoChic з помірно гібридною силовою установкою від Fiat 500. Усі версії агрегатуються механічними коробками передач. Коштують хетчбеки від Lancia 14 750 – 16 700 євро. Усе це аж ніяк не тягне на “преміум”.

Lancia Ypsilon фото: carscoops

 

Незважаючи на всі недоліки, у 2019 році Lancia з єдиною моделлю показала кращі результати продажів, ніж уся лінійка Alfa Romeo – для Ypsilon знайшлось 58 830 покупців, а “Альфи” обрало на 4 тисячі менше людей. У 2020 році рахунок також на користь Lancia – 38 328 машин, проти 31 479 у Alfa Romeo.

 

 

Джерела: carscoops і auto.24tv і classicdriver

AvtoKasta