Tesla Model 2: 400 км на одному заряді, китайська батарея від BYD і рекорно низька ціна

Видання Autocar повідомило, що Tesla готує до випуску на ринок Європи новий недорогий електромобіль під кодовою назвою Tesla Model 2. За планами компанії, електромобіль повинен надійти в продаж в 2023 році.

Як зазначає AutoGeek, новий автомобіль буде коштувати всього близько $ 25 000 (зараз найбільш продаваний автомобіль компанії – Model 3 Standard Range – коштує $ 37 490).

 

Можливий зовнішній вигляд нової Tesla. Зображення: Autocar

 

Незважаючи на помітне здешевлення майбутнього електрокара в порівнянні з Tesla Model 3 він навряд чи буде сильно поступатися їй за характеристиками. За попередніми даними, Model 2 зможе запропонувати запас ходу не менше 400 км в вимірювальному циклі EPA.

 

А здешевлення відбудеться за рахунок акумуляторних батарей, у новій компактній моделі Tesla під робочою назвою Model 2 з’являться батареї китайського виробника BYD.

Вихід Model 2 допоможе Tesla завоювати ринок

Новинка буде компактним кросовером або містким хетчбеком. Очікується, що головним ринком для “двійки” стане Китай. Через це компанія Ілона Маска уклала договір з BYD на поставку батарей для цієї моделі. Очікується, що китайська компанія поставлятиме на конвеєр Тесли свої інноваційні тягові батареї сімейства Blade.

 

Головною перевагою нового типу батарей називають безпеку. З огляду на нову конструкцію корпусу комірки виконані у вигляді загального масиву і зовсім не мають вільного простору всередині корпусу батареї. Випробування BYD показали високу стійкість АКБ до механічних пошкоджень. Під час тестів у батарею вбивали цвяхи, били її молотком, гнули і наїжджали на неї автомобілем, а також піддавали високим температурам. Нічого з цього не призвело до займання акумулятора.

 

Так що не виключено, що нова компактна Tesla стане одним з найбезпечніших електромобілів на ринку. Також однією з причин, чому Tesla не соромиться використовувати чужі батареї, є тотальний дефіцит. Компанія не встигає за високим попитом на свою продукцію, до того ж індустрію серйозно похитнув підвищений попит на напівпровідники.

 

Tesla Model 2 ознаменує перехід компанії від електромобілів преміум-класу до більш доступного сегменту, де зараз лідирують Nissan Leaf, Volkswagen ID 3 і Kia e-Niro. Ілон Маск колись заявив «ми не зупинимося, поки кожен автомобіль на дорогах світу не стане електричним». І створення недорогого масового електромобіля – кращий шлях до реалізації цього плану.

 

Джерела: ain.ua  і  focus

AvtoKasta