У гаражі знайшли «Запорожець» без пробігу. Автомобіль 28 років простояв без руху

В одному з гаражів Херсонської області в Україні виявили ЗАЗ-968М майже без пробігу. За одометром – машина проїхала всього 71 кілометр. Автомобіль майже 30 років стояв без руху, а його кузов досі покритий заводським антикором. 


Фотографії і відео “капсули часу” зробив блогер  Roma Urraco. Про незвичайну знахідку він розповів на своєму YouTube-каналі.

Ця модель «Запорожця» – одна з версій автомобілів для інвалідів з індексом МД. Подібні машини найчастіше видавалися ветеранам Великої Вітчизняної війни через органи соціального забезпечення. Всього Запорізький завод випускав чотири подібні модифікації: даний екземпляр призначався для людей з пошкодженням однієї ноги.

У моторному відсіку 968М встановлений V-подібний чотирициліндровий двигун МеМЗ-968Н об’ємом 1,2 літра, який разом з карбюратором К-127 дозволяв автомобілю масою 840 кілограмів розганятися до 100 кілометрів на годину за 32 секунди. Максимальна швидкість, яку міг розвинути «Запорожець», становить 118 кілометрів на годину.

Все своє життя Запорожець перебував в гаражі, причому машина добре збереглася. Думаю це завдяки заводському консерванту. 

 

Джерело: Roma Urraco

AvtoKasta