Україна позичить 500 млн євро на закупівлю і виробництво поїздів Stadler

Швейцарська Конфедерація надасть експортне фінансування в обсязі до 500 мільйонів євро на оновлення парку поїздів “Укрзалізниці”.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

 

Міністерство інфраструктури, “Укрзалізниця”, Stadler CIS AG Stadler Rail і Швейцарське агентство страхування експортних ризиків SERV підписали меморандум, який визначає принципи співробітництва та механізм спільної роботи сторін з питань розвитку сектора залізничного транспорту України.

 

Фото: facebook.com/stadlerglobal

За словами виконавчого директора Stadler CIS AG Александера Люфта, вперше в історії на державному рівні залучається експортне фінансування зі Швейцарії, яке буде направлено на розвиток залізничного транспорту України, зокрема оновлення парку поїздів.

 

Підписання документа дає старт відкриттю експортного фінансування Швейцарської Конфедерації для України. Кошти в обсязі до 500 млн євро підуть на розвиток сектора залізничного транспорту.

Фото: facebook.com/stadlerglobal

Співпраця передбачає не тільки закупівлю потягів, а й локалізацію виробництва Stadler завдяки будівництву нового заводу на території України, підкреслюється в повідомленні.

 

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, в рамках проєкту City Express заплановано закупити 30 приміських електропоїздів виробництва цієї компанії для Києва, ще 30 будуть розподілені між Харковом і Дніпром.

 

Крім того, в меморандумі йдеться про 20 нових регіональних електропоїздів і 10 електропоїздів дальнього сполучення виробництва Stadler для оновлення рухомого складу “Укрзалізниці”.

 

До речі, 7 травня було підписано меморандум про взаєморозуміння та співробітництво між “Укрзалізницею” і швейцарською компанією Stadler.

У Києві протестували поїзд Stadler для запуску на приміському напрямку Фото: Наталя Кравчук \ НВ

Stadler вивчає можливості локалізації виробництва на Київському електровагоноремонтному заводі.

 

Про це повідомляє пресслужба “Укрзалізниці”.

“Представники швейцарської компанії Stadler Rail AG, що спеціалізується на виробництві залізничного рухомого складу, у рамках робочого візиту 23 лютого перебувають на Київському електровагоноремонтному заводі для вивчення можливості розміщення локалізованого виробництва”, – йдеться у повідомленні.

 

Stadler розглядають як одного з потенційних постачальників рухомого складу для анонсованого проєкту з інтеграції залізниці з міською транспортною системою — City Express — за рахунок об’єднання великих міст із їх містами-супутниками в єдиний транспортний простір.

 

Stadler — міжнародна компанія з виробництва залізничних транспортних засобів (Буснанг, Швейцарія). Заснована в 1942 році, на сьогодні має понад 8500 співробітників та більш ніж 50 відділень сервісу. Компанія пропонує широкий спектр залізничного та міського транспорту: високошвидкісні поїзди, міжміські поїзди, регіональні та приміські поїзди, рухомий склад для метро, трамваї-потяги та трамваї.

 

 

Джерела: epravda  lb.ua    biz.nv.ua

AvtoKasta