Український спортсмен встановив світовий рекорд швидкості на електромотоциклі Dnepr Electric

Новим рекордсменом світу став президент Київського Міського АвтоМото Клубу (КМАМК) Сергій Малик.

 

Рекордний заїзд відбувся 12 серпня 2021 року на соляному озері Бонневілль, що на північному-заході штату Юта, США, де в ці дні проходять світові змагання швидкості Bonneville Speed Week 2021.

фото: autogeek

 

І сам спортсмен, і його електробайк Dnepr Electric й раніше брали участь та перемагали на фестивалі швидкості у Юті, але, зі слів Малика, це був його найтяжчий рекорд.

 

Нашій команді вдалося гідно представити Україну на світовій арені спорту й підняти жовто-блакитний стяг над соляним озером Бонневіль. Рекордною зафіксовано швидкість 172,61 км/год.

фото: autogeek

 

Вітаємо з перемогою, пишаємося й чекаємо нових рекордів. Як все відбувалося, можно побачити у короткому відео, яке з’явилося на сторінці Naftozavr у Facebook.

 

 

Щороку в серпні (цьогоріч з 7 по 13 серпня) в американському Бонневіллі (штат Юта) проходять автомотоперегони «Бонневільський тиждень швидкості». На шість гоночних днів з’їжджаються учасники з усього світу. Змагання проходять на місцевому солончаковому плато.

 

Електромотоцикл, на якому Сергій Малик здійснив рекордний заїзд, розроблений на базі мотоцикла «Дніпро», що вироблявся Київським мотоциклетним заводом.

 

 

Джерело: autogeek

AvtoKasta