Узбецький УзАвтоМоторс: модернізація і новий Chevrolet (Ravon) Tracker

Узбецьке підприємство УзАвтоМоторс – це колишнє СП GM-Uzbekistan, яке в 2018 році повністю перейшло у власність державної компанії Узавтосаноат. Однак співпраця з концерном General Motors не просто продовжується, а й виходить на новий рівень: УзАвтоМоторс готується до виробництва нових моделей Chevrolet на модульній платформі GEM.

Завод УзАвтоМоторс в Асаке

У листопаді минулого року швейцарський фінансовий конгломерат Credit Suisse виділив узбецькому підприємству кредит на суму 150 млн євро. Ці кошти підуть на модернізацію виробництва, і вже в кінці грудня головний завод у Асаке був зупинений. До початку лютого тут обладнали новий зварювальний цех площею 7628 м2, розрахований на виробництво 60 тисяч кузовів на рік. 

 

Поки що в новому цеху освоїли зварювання кузовів для моделей які випускаються зараз (наприклад, для седана Chevrolet Gentra), але після завершення модернізації заводу тут почнуть випуск більш сучасних машин. Першою моделлю має  стати кросовер Chevrolet Tracker. Він дебютував два роки тому в Китаї, в 2020-му його виробництво освоїли в Бразилії, а узбецький завод має стати третім складальним майданчиком.

Chevrolet Tracker для китайського ринку

 

Цікаво, що в компанії УзАвтоМоторс не стали чекати старту локального виробництва і вже почали продаж Трекерів китайського виробництва. Перша партія з 209 машин прибула в середині січня і розлетілася за один день.

 

Імпортний Chevrolet Tracker довжиною 4270 мм пропонується з трициліндровим турбомотором 1.0 (123 к.с.), шестиступінчастим “автоматом” і лише переднім приводом.

Чи буде повнопривідна моифікація – поки невідомо.

Заявлений дорожній просвіт невеликий – 161 мм.

 

Формально є дві комплектації, але базова L за 167 млн сумів (15800 доларів) доступна лише на замовлення (і термін поставки таких машин поки невідомий). У першій партії були тільки машини у виконанні LT з кондиціонером, панорамним дахом, камерою заднього виду, системою безключового доступу та іншим оснащенням, за ціною – 222 млн сумів (близько 21 тис. доларів).

 

Чи добереться ця новинка до українського ринку – поки невідомо. УзАвтоМоторс зараз розглядає російський ринок як один з найбільш пріоритетних, але навіть враховуючи це – почати поставку машин туди обіцяють не раніше ніж через 1 рік.

 

Джерело: autostrada.uz

AvtoKasta