В Таїланді безробітні таксисти розбили грядки на дахах машин

У Таїланді в Бангкоку на дахах таксі, що простоюють через пандемію, розбили міні-городи. Мета акції – привернути увагу до важкого становища безробітних водіїв, які сильно постраждали під час кризи.

 

На цьому тижні робітники з двох служб в Бангкоку спорудили на машинах грядки, використовуючи чорні пластикові мішки для сміття, натягнуті на бамбукові рами. Зверху вони насипали грунт, в який висадили різні культури, включаючи томати, огірки та стручкову квасолю.

 

Місцеві таксисти сильно постраждали через заходи, пов’язані з коронавірусом. У кооперативів Ratchapruk і Bovorn Taxi залишилося всього 500 автомобілів, що курсують вулицями Бангкока, з яких 2500 простоюють на автостоянках. Доходи водіїв сильно впали через малу кількість замовлень.

 

“Город – це одночасно акт протесту і спосіб нагодувати моїх співробітників в цей важкий час, – сказав виконавчий директор однієї з служб виданню Associated Press. – Таїланд переживав політичні потрясіння протягом багатьох років і велику повінь у 2011 році, але бізнес ніколи не був таким жахливим”.

 

Результат більше нагадує продуману художню інсталяцію, а не автостоянку. Керівництво служб таксі порадило співробітникам використовувати грядки на автомобілях в якості джерела їжі і як спосіб розслабитися.

 

 

Джерело: apostrophe

AvtoKasta