Відео: Tesla Model Y і Volkswagen ID.6 Crozz зіштовхнули лоб в лоб заради краш-тесту

Електрокари врізалися один в одного на швидкості 64 кілометри в годину.

На китайському YouTube-каналі Car Crash Test опублікували відеозапис незвичайного випробування, в якому взяли участь Tesla Model Y і Volkswagen ID.6 Crozz.

 

В ході краш-тесту фахівці перевірили міцність електричних кросоверів під час лобового зіткнення на швидкості 64 кілометри в годину. В результаті удару обидві моделі отримали значні пошкодження, проте німецький електрокар все-таки впорався краще з екстремальним краш-тестом.

Car Crash Test / Youtube

Для проведення незвичайного випробування фахівці розігнали Tesla Model Y і Volkswagen ID.6 Crozz до 64 кілометрів на годину і зіштовхнули їх лоб в лоб. Після удару обидва електричних кросовера отримали серйозні пошкодження кузовів. При цьому, незважаючи на спрацювали подушки безпеки, манекени в обох електрокарах кілька разів вдарилися об двері і сидіння. Салон електромобілів практично не постраждав.

Експертам вдалося уникнути загоряння електрокарів, проте в результаті удару двері Tesla Model Y відразу заблокувало. Крім того, у кросовера серйозно постраждала батарея. У той же час Volkswagen ID.6 Crozz вдалося уникнути пошкодження акумуляторів, отримавши меншої шкоди.

 

Джерело: Car Crash Test / Youtube

AvtoKasta