«Вєрка Сердючка»продає на аукціоні Rolls-Royce Фредді Меркʼюрі. Гроші підуть на будівництво реабілітаційного центру

Український артист Андрій Данилко («Вєрка Сердючка») продає на аукціоні Sothebyʼs автомобіль Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року випуску, на якому лідер гурту Queen Фредді Меркʼюрі їздив останні роки свого життя.

Rolls-Royce Silver Shadow випускали з 1965 до 1980 року. Великий седан оснащений 6,75-літровим V8 на 192 к. с. та 3-ступінчастою автоматичною КПП. Авто Фредді Меркьюрі пофарбовано в сріблястий колір, а його салон оздоблений шкірою та деревом. Комплектація включає кондиціонер, круїз-контроль, електросклопідйомники та магнітолу Sharp. Пробіг складає близько 100 тис. км, також збережено оригінальні документи на машину та чеки зі СТО, де вказано її власника. Фото: Sotheby’s

Про це він написав у Facebook.

За словами Данилка, колись він купив цей автомобіль, щоб подарувати його музею Queen або зробити частиною експозиції в Україні, але війна внесла свої корективи.

Rolls-Royce Silver Shadow останні 10 років простояв на парковці в Лондоні Фото: Sotheby’s

Андрій Данилко купив авто Фредді Мерк’юрі ще у 2013 році, але так і не зміг ввезти його до України. Виручені на аукціоні кошти будуть спрямовані на благодійність.

Аукціон відбудеться 5 листопада в Лондоні. Sothebyʼs не буде брати свій відсоток від прибутку, і всі отримані за авто гроші артист спрямує на будівництво в Україні реабілітаційного центру Superhumans, який розпочне роботу вже на початку 2023 року.

Фото: Sotheby’s

Данилко зазначив, що проєкт Superhumans вже підтримали музикант Стінг разом із дружиною, перша леді Олена Зеленська, мільярдер Річард Бренсон, а також американський актор Лієв Шрайбер.

Фредді Мерк’юрі не водив авто, а їздив на задньому сидінні з власним водієм. Фото: Sotheby’s

Український співак та продюсер розповів, що купив авто Фредді Мерк’юрі майже 10 років тому, але так і не зміг ввезти його до України (очевидно виникли складнощі з розмитненням старого Rolls-Royce). Весь цей час Андрій Данилко був змушений платити за паркування машини у Лондоні.

 

Джерела: babel focus.ua

AvtoKasta