Volvo відмовиться від двигунів внутрішнього згорання до 2030 року

Volvo Cars, що входить до холдингу Geely, прийняла нову, прискорену стратегію електрифікації.

 

Вже до 2025 року на електромобілі повинна припадати половина продажів бренду, при цьому другу половину складуть гібридні моделі. Хоча до них відносяться і найпростіші «м’які» гібриди зі стартер-генераторами.

фото: компанія Volvo

А до 2030 року Volvo повністю перейде на електромобілі, відмовившись всіх моделей з двигунами внутрішнього згорання.

 

Ще в 2017 році на хвилі “дизельгейта” компанія відмовилася від розробки нових дизелів, хоча виробництво нинішніх моторів поки триває. Бензинові мотори ще актуальні, і Volvo займається їх подальшою модернізацією, а й цей напрямок незабаром буде згорнуто: глава компанії Хокан Самуельсон заявив, що інвестиції в двигуни внутрішнього згорання вже стали безперспективними, тому Volvo зосередиться на електротязі.

фото: компанія Volvo XC40 P8 AWD Recharge

Поки що в модельному ряду є тільки один електромобіль – це кросовер Volvo XC40 P8 AWD Recharge з двома двигунами потужністю 408 к.с. Але вже скоро дебютує друга електрична модель, яка теж буде належати до «сороковий» серії.

 

А до середини десятиліття в гамі має бути вже шість «електричок». Крім того, зроблена ставка на інтернет-торгівлю: всі електромобілі компанія Volvo буде продавати тільки онлайн, і до того ж розширить асортимент пропозицій по підписці на автомобілі. 

 

Дилери будуть відповідати за ремонт, обслуговування, тест-драйви та консультації, але купити машину можна буде тільки онлайн за фіксованими і прозорими цінами. Сервіс підписки, як альтернативної форми володіння автомобілем, теж буде розвиватися і набирати обертів.

 

 

Джерело: insideevs

AvtoKasta