Застарілі білоруські автобуси МАЗ із пасажирськими місцями на даху виявилися затребуваними в Африці

МАЗ знайшов покупців на партію найпримітивніших автобусів.

Журналісти білоруського видання auto.onliner.by оголосили про закупівлю 22 автобусів МАЗ-131020 Республікою Того. Незвичайні машини із пасажирськими місцями на даху вперше представили у 2016 році. Серійне виробництво автобусів, створених для бідних країн африканського континенту, розпочалося наприкінці минулого року. Вартість одного автобусу становить близько 100 000 доларів.

 

Вартість однієї машини становить близько 100 000 доларів фото: drom

За даними видання до Республіки Того, автобуси МАЗ-131020 поставляють під брендом SUB-131. В основі моделі лежить дешева радянська вантажівка МАЗ-5336. Салон машини розрахований на 43 пасажири. Головною особливістю автобуса є відкритий майданчик на даху, на якому можна перевозити як вантажі, так і людей. Іншими особливостями транспортного засобу є плоске скління, а також світлотехніка, уніфікована із радянськими вантажівками. У рух автобус наводить 250-сильний турбодизель, укомплектований дев’ятиступінчастою механічною трансмісією.

фото: lemessager-actu.com

Вантажопідйомність SUB-131 складає три тонни. Крім того, у задній частині автобуса знаходиться зчіпний пристрій, який дозволяє буксирувати інші транспортні засоби. Загальна сума контракту з Республікою Того становила майже 2,3 мільйона доларів. До 2025 року уряд африканської держави закупить 150 білоруських машин. Разом з автобусами розробники відправлять до Африки контейнери із запасними частинами та витратними матеріалами.

фото: drom

Головною особливістю автобуса є відкритий майданчик на даху, на якому можна перевозити як вантажі, так і людей. Іншими особливостями транспортного засобу є плоске скління, зсувні кватирки для вентиляції та жодних кондиціонерів. У рух автобус наводить 250-сильний турбодизель, укомплектований дев’ятиступінчастою механічною трансмісією.

 

Загальна сума контракту з Республікою Того становила майже 2,3 мільйона доларів. До 2025 року уряд африканської держави закупить 150 білоруських машин.

 

 

Джерела:  auto.onliner.by  autoconsulting

AvtoKasta