Компанії Recaro та компанія виробник дисків BBS опинилися на межі банкрутства

Рельєфні крісла Recaro та багатоспицеві колеса BBS давно стали іконами автомобільного стилю, а також яскравими прикметами багатьох спортивних автомобілів. Проте незабаром вони можуть канути в небуття, адже фінансове становище обох німецьких компаній залишає бажати кращого і майже одночасно подали заяву про банкрутство.

Фото: wikipedia

Родовід компанії Recaro можна простежити аж з 1906 року, коли Вільгельм Ройтер заснував ательє Stuttgarter Carosserie und Radfabrik, яке займалося випуском автомобільних кузовів та складних дахів. З роками бізнес розширювався, але в 1963 році компанія Porsche поглинула кузовне ательє, а частина незалежної компанії, що залишилася, була перейменована в Recaro (від німецького REutter CAROsserie) і зосередилася на розробці та виробництві високоякісних автомобільних крісел. Згодом було налагоджено випуск сидінь для авіації, офісу і навіть для геймерів.

Фото: wikipedia

Наразі саме автомобільне відділення Recaro Automotive GmbH подало заяву про банкрутство до місцевого німецького суду. Представники Recaro пояснили, що компанія зіштовхнулася зі значними фінансовими труднощами, спричиненими екстремальним зростанням вартості розробки та виробництва за останні кризові роки. Погіршила ситуацію нещодавня втрата неназваного великого контракту та загальна нестабільність автомобільної галузі. В результаті, фірма Recaro Automotive вже перейшла під зовнішнє управління. Хоча окрема компанія Recaro Group, яка займається виробництвом дитячих автокрісел та літакових сидінь, продовжує працювати.

Фото: wikipedia

Заснована в 1970 році компанія BBS спочатку спеціалізувалася на виробництві різних пластикових виробів для автомобілів. Проте вже в 1972 році були розроблені інноваційні на той час трискладові гоночні колеса BBS Mahle. Вони визначили майбутню долю компанії та стилістику її продукції на довгі роки вперед.

Фото: wikipedia

На відміну від компанії Recaro Automotive, компанії BBS не вперше проходити процедуру банкрутства. Така неприємність вже траплялася з нею чотири рази — у 2007, 2010, 2020 та 2023 роках. Отже, управлінці фірми випустили бравурну заяву, в якій пообіцяли не підвести своїх співробітників і не відмовлятися від бренду BBS. Крім того, керівництво компанії вже має якийсь антикризовий план. А поки що співробітники BBS з травня сидять без зарплати.

Фото: wikipedia

Таке становище іменитих компаній демонструє спільні проблеми німецької промисловості — різкий зліт виробничих витрат та падіння рентабельності. Не варто забувати і про автомобільний ринок, що не цілком відновився. Нарешті, дається взнаки падіння інтересу до спортивних автомобілів загалом і тюнінгу зокрема.

 

Джерело: theautopian

AvtoKasta