Мрія аграрія: створено робота, який автоматично розпізнає та вбиває бур’яни на грядках

Проблема бур’янів відома багатьом. Процес порятунку від них — один із найтрудомісткіших серед власників грядок та городів. Адже є ще й фермери, з куди більшими площами.

 

І ось, на радість усіх перелічених вище категорій, дослідники зі США представили автономного сільськогосподарського робота. Пристрій під назвою Laserweeder здатний знищувати близько 100 тис бур’янів за годину за допомогою високотехнологічного лазера.

фото: forbes

За визначення шкідливих рослин відповідає вбудована машина камера на основі штучного інтелекту.

 

Ми хотіли з’ясувати, чи є швидкий спосіб, який покращить результати у галузі сільського господарства. Ми одразу зрозуміли, що це можна зробити за допомогою потужних енергетичних систем – лазерів. Це спосіб доставки спрямованої енергії, який можна використовувати для знищення бур’янів. Ми додали до цього технологію комп’ютерного зору та глибокого навчання — це дало нам змогу в режимі реального часу визначити, що потрібно знищити, а що залишити.
Carbon Robotics

 

Вага автономного пристрою перевищує 4,5 тонн. Потужність його лазерів – 150 Вт. Зазвичай такі лазери використовують для різання металу, розповіли автори проекту.

 

 

Джерело: forbes

AvtoKasta