Представлений проект нового покоління ZAZ (ЗАЗ) Таврія Нова 2022

Автомобіль названо Таврія Нова – як колишню модель, але ця в сучасних пропорціях.

Фото: Facebook / ROMANPRIADKODESIGN

Незалежний український дизайнер Роман Прядко опублікував нову роботу, в якій намагався уявити, як могло б виглядати нове покоління останньої самостійної моделі Запорізького автомобільного заводу – ЗАЗ-1102 Таврія. Намальований автомобіль автор зараховує до А-класу і іменує Таврія Нова 2022.

 

За проектом, модель залишиться трьохдверною в кузові хетчбек. Клиноподібний силует і багато ліній кузова оригінальної Таврії знайшли відображення в новому проекті, але разом з тим нова генерація виглядає куди більш спортивно і сучасно.

Фото: Facebook / ROMANPRIADKODESIGN

Звертають на себе увагу практичні бампери з нефарбованого пластика, чорні пороги і загострена форма передньої частини кузова, також перекочували з цим ЗАЗ-1102.

Фото: Facebook / ROMANPRIADKODESIGN

З окремою ретельністю автор відтворив колеса Таврії з характерними шістьма круглими отворами на дисках (у ЗАЗ-1102 це були пластикові ковпаки). Виглядає оригінально, але чи потрібні у 2021 році на машині ковпаки..? Диски виглядали б сучасніше..

 

Історична довідка:

Оригінальна Таврія свого часу задумувалася як заміна класичного Запорожця моделей ЗАЗ-966, -968, -968А і -968М. Автомобіль мав переднеприводную переднемоторную компоновку. У різні роки встановлювалися двигуни МеМЗ, ВАЗ, Fiat потужністю від 45 до 71 к.с. Коробка передач – 4- або 5-ступінчаста МКП. Таврія випускалася в Запоріжжі з 1987 по 1998 роки.

 

 

Джерело: Facebook / ROMANPRIADKODESIGN

AvtoKasta