Номерні знаки на авто подорожчають? (новий законопроект)

Законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» передбачає, що виготовлення номерних знаків передадуть комерційним виробникам.

 

Раніше цим займався головний сервісний центр (ДСЦ) МВС, тепер буде право передано приватним компаніям.

В майбутньому, ДСЦ будуть лише реєструвати раніше обраний автовласником номерний знак (НЗ), а автовласник буде вибирати виробника номерів на свій розсуд.

 

Якщо зараз власник автомобіля, який реєструється в сервісному центрі МВС і отримує номери, платить за комплект з двох номерів близько 100 грн., То в майбутньому такі номери йому обійдуться в 500-600 грн.

 

Також в законопроекті вказується, що патент на виготовлення номерних знаків буде виділятися тільки певним підприємствам, які працюватимуть відповідно до технічних умов.

 

Схоже, з цим нововведеннями можуть збільшитися корупційні ризики. Є ймовірність, що законопроект поданий не для того щоб контролювати ринок, а щоб вчергове заробити гроші на власниках автомобілів.

Подібна реформа може ускладнити процес реєстрації автомобіля і додасть ще один крок на шляху до отримання номерів на авто. Тобто якщо зараз, відвідавши сервісний центр, автовласник отримує номера і може їхати на вже зареєстрованому автомобілі, то в майбутньому йому ще доведеться їхати в контору, яка виготовляє номерні знаки.

 

Джерело: AUTO-Consulting

AvtoKasta