Південна Корея вводить заборону на постачання запчастин для автомобілів на росію та в Білорусь

Обмеження почнуть діяти з 28 квітня 2023 року
Південна Корея обмежить поставки в росію запчастин для автомобілів дорожчих за 50 тисяч доларів. Як повідомляє корейське видання khan.co.kr із посиланням на Міністерство торгівлі, промисловості та енергетики країни, список заборонених до ввезення товарів до росії та Білорусі збільшено з 57 до 798 позицій. З 28 квітня у Південній Кореї почне діяти жорсткіший контроль за експортом автозапчастин, підшипників, а також товарів, пов’язаних з машинобудівною промисловістю.

фото: mmr

Спочатку список, складений ще в березні 2022 року, налічував 57 товарних позицій, і автомобілів у ньому не було. У новий список, за одними даними, потрапили запчастини для автомобілів дорожчі за 50 тисяч доларів, за іншими — і самі автомобілі. Конкретний перелік товарів Міністерство торгівлі, промисловості та енергетики Південної Кореї наразі не опублікувало.

Розширення обмежень на експорт пояснюється тим, що з Південної Кореї до росії (у тому числі й через треті країни) не повинні надходити товари, які можуть використовуватися у військових цілях, навіть якщо у них є цивільне призначення.

 

Джерело: autoconsulting

AvtoKasta