815 к.с. і дві секунди до сотні: представлений новий суперкар DS

Концепт E-Tense отримав друге життя.

Фото: DS Automobiles

Ще у 2016 році марка DS Automobiles представила на автосалоні у Женеві концептуальне електричне купе DS E-Tense з ефектним дизайном. У серію цей автомобіль так і не пішов, проте через шість років йому подарували друге життя у вигляді батарейного суперкара з 815-сильною установкою. Новинка зберегла колишнє ім’я (але обзавелася приставкою Performance), вуглепластиковий монокок та деякі кузовні панелі, при цьому оформлення передньої частини та корми було переглянуто та осучаснено. Технічно машина повністю нова і запозичена у боліда Формули Е сезону 2023 року.

Фото: DS Automobiles

DS взяла за основу E-Tense шестирічної давності: в основі автомобіля лежить вуглепластиковий монокок, а зовні новий суперкар можна відрізнити від концепту 2016 по голографічному дисплею замість радіаторних грат, денним ходовим вогням з 800 світлодіодами та камер на місці фар.

Фото: DS Automobiles

Інтер’єр новинки поки детально не показали, але там збереглася акустична система Focal Utopia, яка обзавелася двома динаміками Scala Utopia Evo, та шкіряною оббивкою крісел.

Фото: DS Automobiles

 

DS E-Tense Performance вдвічі потужніший за прототип 2016 року, який комплектувався одним 402-сильним електромотором. У рух електрокар приводить двомоторна установка, яка з 2023 року вона встановлюватиметься на боліди заводської команди команди DS у Формулі Е. Електродвигун на передній осі видає 340 кінських сил, а на задній – 475 кінських сил. Заявлений час розгону до 100 кілометрів на годину – близько двох секунд, а максимальна швидкість не наводиться.

 

На великий запас ходу можна не розраховувати, тому що ємність батареї становить лише 25 кіловат-годин. Ув’язнений у вуглець-алюмінієвий корпус акумулятор розроблений фірмою Saft («дочка» TotalEnergies), розміщений за кріслами та оснащений імерсійною системою охолодження, тобто його осередки занурені в непровідну рідину.

 

В DS Automobiles мають намір розпочати тести ходового прототипу до кінця лютого. У майбутньому DS E-Tense Performance використовуватиметься для обкатки нових технологій та рішень, які потім реалізують на серійних електромобілях французької марки. Що ж до самого суперкара, то він на конвеєр не встане.

 

Джерело: DS Automobiles

AvtoKasta