87-річний пенсіонер купив 500-сильний Chevrolet Corvette і їздить на ньому за продуктами

Він зазначив, що дуже хотів купити саме цей спорткар, оскільки переживав, що це остання модель з класичним ДВС, а не з електромотором.

 

Пенсіонер Верн Іден з містечка Велліфорд, штат Вашингтон, виконав свою давню мрію і в віці 87 років нарешті купив новий спорткар Chevrolet Corvette. Чоловік розповів, що давно мріяв про таку машину, але йому не подобалося, що всі минулі покоління моделі були передньо-моторними, оскільки він відчував, що передня частина була занадто важкою для «Корвета». Як тільки вийшла среднемоторная версія, він тут же відправився до дилера і замовив собі екземпляр.

 

Верн Іден все життя провів за кермом. Як він розповів в інтерв’ю журналу TheSpokesman-Review, останні 44 роки життя він водив вантажівки, причому 40 років з них – пропрацював в доставці продуктового дистриб’ютора URM. У вільний час він займався сімейної фермою, де жив з чотирьох років, а у відпустку вони з дружиною Ліндою відправляються в подорожі по світу.

 

Іден завжди мріяв про «Корвет», про що він також розповів журналістам. Але йому не подобалося, як були побудовані всі минулі моделі: на думку чоловіка, передньомоторну компоновка була вкрай невдало для спорткара і робила його передню частину занадто важкою. Але все змінилося, коли вийшла нова версія з мотором посередині. Ще однією причиною купити саме цей «Корвет» став той факт, що Іден хотів саме машину з ДВС, а передбачити, чи буде взагалі Chevrolet ще випускати моделі на класичному паливі, а не на електриці, неможливо.

фото: TheSpokesman-Review

Спочатку пенсіонер планував купити синій автомобіль, щоб він підходив за кольором до його вантажівці, але в підсумку вирішив, що червоний відтінок все ж набагато більше підходить характеру спорткара. Іден прочекав свій автомобіль півтора року через постійні затримки у зв’язку з пандемією, нестачею мікрочіпів і страйки на виробництві. Зараз вони з дружиною нарешті отримали автомобіль мрії з 6,2-літровим V8 віддачею понад 500 кінських сил.

 

Пенсіонер використовує його як повсякденний автомобіль – їздить на ньому за продуктами і запчастинами для тракторів і вантажівок. Найближчим часом він хоче знайти підходящу ділянку дороги і розігнати спорткар до максимальної швидкості в 312 кілометрів на годину.

 

 

Джерело: TheSpokesman-Review

AvtoKasta