Opel Astra нового покоління: поки в камуфляжі

Слідом за першими тизерами компанія Opel опублікувала повноцінні фотографії нової Астри. Машина поки замаскована в щільний камуфляж, але цикл випробувань вже добігає кінця.

 

Зима 2020-2021 в Швеції. У цю пору року інженери Opel часто відправляються в Лапландію. Цього разу вони взяли з собою Astra нового покоління. При температурах, спускалися до позначки -30oC, фахівці по підвісці долали коло за колом по слизьких поверхнях спеціально підготовлених трас, безперервно оптимізуючи роботу електронно-керованих систем і домагаючись максимальної стабільності, зчеплення з дорогою і точної роботи антиблокувальної системи. Перед ними стояло завдання наділити нову Astra безпечною і передбачуваною керованістю на будь-якій поверхні – будь то лід, сніг, сльота, а також мокрий або сухий асфальт. Тобто, іншими словами, нова модель повинна поводитися, як типовий Opel – в будь-яких умовах.

 

Взимку у відрядження в Лапландію вирушили не тільки фахівці з підвіски Opel, але і їх колеги по системам опалення, вентиляції та кондиціонування. Одне з поставлених перед ними завдань полягало в забезпеченні швидкого прогрівання салону. Для цього вони відстежували тепловіддачу двигунів нової Astra, потоки охолоджуючої рідини, потужність обігрівача і потік повітря від вентилятора, а також роботу обігріву рульового колеса і передніх та задніх сидінь.

 

Однак випробування прогріву проводилися не тільки з метою гарантувати власникам нової Astra затишне тепло в холодні зимові дні. Насправді вимоги до темпів прогріву автомобіля чітко визначені в законодавстві і в ще більш строгих внутрішніх стандартах компанії Opel, що передбачають очистку лобового скла і бічних вікон від намерзлого льоду в найкоротші терміни для забезпечення оптимального огляду і безпеки.

 

А так як Plug-in гібриду Astra наступного покоління належить зіграти важливу роль в електрифікації продуктової лінійки Opel, інженери ретельно перевірили динаміку прогріву літій-іонної батареї нової моделі, щоб навіть в холодну погоду гарантувати відповідність ефективності осередків стандартам електромобільності.

 

Крім стандартних тестів на фірмовому полігоні, за Полярним колом і в кліматичній камері, Опелевці з особливою гордістю згадали високошвидкісні випробування (Німеччина – країна безлімітних автобанів) і … подолання броду з водою. За стандартами компанії, всі машини повинні без проблем проїжджати брід глибиною 25 см. Для залитих у нас дощем окремих міст це зараз особливо актуально.

Der neue Opel Astra (Sommer 2021)

 

У той час як частина прототипів і передсерійних автомобілів проходять випробування далеко на півночі, в Дуденхофені і на дорогах загального користування в Німеччині і за її межами, інша їх частина перевіряється на тестових стендах і в лабораторіях в Рюссельсхаймі. Зокрема, в процесі розробки всі автомобілі проходять випробування електромагнітної сумісності (ЕМС). Продажі автомобіля в Європі можливі тільки при наявності схвалення типу транспортного засобу – а для цього необхідно успішне проходження тестів ЕМС. В ході цих випробувань перевіряється, чи достатньо електронні системи автомобіля захищені від перешкод.

Der neue Opel Astra (Sommer 2021)

До речі, головний інженер нової Астри – німкеня Маріелла Фоглер, яка брала участь в розробці машин двох попередніх поколінь, а також співлатформенного кабріолета Opel Cascada. Та й взагалі, як заявлено, в команді розробників нової Астри як ніколи багато жінок. Втім, роботи у них помітно поменшало, адже по техніці прийдешній хетчбек повністю уніфікований з моделлю Peugeot 308.

Der neue Opel Astra (Sommer 2021)

Судячи з загальних пропорціях і форм дверних пройомів, Astra і «триста восьмий» матимуть однаковий кузов. Оригінальним у Опеля залишиться тільки дизайн: він вирішений у стилі Opel Vizor, який розроблений командою стилістів на чолі з британцем Марком Адамсом і вже знайомий по паркетнику Opel Mokka. Світлодіодні фари (вони є вже «в базі») об’єднані з гратами радіатора в загальний затемнений блок, оформлений під визор шолома. Інтер’єр теж буде виконаний в стилі мокко – з передньою панеллю Pure Panel, яка включає два екрани і мінімум апаратних кнопок і перемикачів.

Der neue Opel Astra (Sommer 2021)

В основу Астри наступного покоління ляже модульна платформа EMP2 концерну Stellantis. Крім іншого, це означає, що Астра позбудеться фамільної задньої підвіски з механізмом Уатта: залишиться звичайна напівзалежна «балка». За інформацією зарубіжних видань, гамма силових агрегатів Астри виявиться точно такий же, як у Peugeot 308. Це бензинова турботрійка 1.2 Puretech (110 або 130 к.с.), чотирициліндровий турбодизель 1.5 BlueHDi на 130 «коней», а також два гібриди на основі бензинової турбочетверки 1.6, які в піку видають 180 або 225 к.с. Обіцяна і повністю електрична версія.

 

Прем’єра хетчбека відбудеться вже через кілька тижнів, а пізніше до нього приєднається універсал Sports Tourer. Випускати машини будуть на головному заводі компанії Opel в німецькому Рюссельсхаймі, де Астри робили з 2009 по 2015 рік. Зараз там випускають тільки сімейство Opel Insignia.

 

 

Джерело: depo.ua

 

AvtoKasta