Британські водії скаржаться на лисиць, які перегризають гальмівні шланги автомобілів

Врятувати транспортні засоби від диких тварин місцеві жителі намагаються за допомогою брезенту.

Wscountytimes.co.uk

З незвичайною проблемою зіткнулися мешканці британського міста Хоршем. Там зафіксовано нашестя диких лисиць, які занадилися гризти гальмівні шланги і проводку припаркованих автомобілів. За кілька днів тварини пошкодили більше трьох десятків машин, ремонт яких обходиться власникам в кілька тисяч фунтів стерлінгів. При цьому після набігів лисиці залишають роботу для комунальних служб.

фото: unsplash

За словами місцевих жителів, які називають ситуацію, що склалася кошмаром, лисиці атакують автомобілі ночами. Під час набігів дикі тварини перегризають проводку, гальмівні шланги, а також п’ють гальмівну рідину. Від останньої у шкідників трапляється отруєння, після чого навколо автомобілів і на тротуарах залишається величезна кількість блювотних мас і фекалій.

Тільки в одному з районів міста Хоршем за останні кілька днів постраждали більше трьох десятків транспортних засобів. При цьому дикі лисиці вже пошкодили автомобілі на загальну суму близько 10 000 фунтів стерлінгів.

фото: unsplash

На думку деяких фахівців, тварин приваблює запах гальмівної рідини. Інші експерти вважають, що лисиці полюють за гризунами і ушкоджують автомобілі випадково. Що робити з масовим нашестям лисиць місцеві жителі поки не придумали. У фонді захисту тварин, куди зверталися власники машин, повідомили, що не можуть втрутитися в ситуацію, оскільки полювання на лисиць заборонене в Великобританії з 2004 року. Захистити свої автомобілі від пошкоджень власники намагаються за допомогою звичайного брезенту.

фото: unsplash

Джерело: Wscountytimes.co.uk

AvtoKasta