Dacia Duster 2024: як виглядатиме і що по техніці?

Залишилися лічені місяці до офіційного дебюту третього покоління кросовера Dacia Duster. Моделі кардинально переробили зовнішність та технічну складову, тому виробник покладає на неї великі надії.

Відомо, що в основу нової генерації ляже платформа CMF-B концерну Renault, на якій базуються Sandero та Jogger. Dacia Duster 2024 приросте у розмірах і досягатиме в довжину 4440 мм, що майже на 10 см більше, ніж у актуальної версії моделі. Завдяки цьому салон стане просторішим та комфортнішим. Ще йому осучаснять обладнання та запропонують нові варіанти оздоблення.

Що стосується зовнішності нового кросовера, то вона стане брутальнішою.

Кузов з різкими рубаними гранями та лініями, потужніша передня частина, широкий атлетичний капот, оригінальна світлодіодна оптика, виражені колісні арки та великі диски стануть візитною карткою моделі.

Dacia Duster у третьому поколінні використовуватиме нові двигуни Renault Group. Базова версія буде комплектуватися 1,6-літровим бензиновим мотором потужністю 140 к.с.

Також будуть версії 105 CV 1.0 TCe GLP та 130 CV 1.2. Всі пов’язані з механічною коробкою передач. Згодом з’являться гібридні варіанти на основі 1,2-літрового двигуна з віддачею 120 і 140 к.с.

Незважаючи на багато змін, Dacia Duster збереже бюджетний цінник. За даними видання Largus, вартість починатиметься від 16 000 євро.

Цінник на гібридні варіанти буде вищим трохи вище – від 26 000 євро. Зазначається, що в 2022 році Duster став третім кросовером, що найбільше продавався в Європі.

 

Джерело: Авто Центр
Фото: motor.es

 

AvtoKasta