Двоповерховий поїзд Avelia Horizon отримав престижну премію за найкращий дизайн (фото)

Потяг вміщує 740 пасажирів та розвиває швидкість до 350 км/год.

 

Двоповерховий поїзд Avelia Horizon компанії Alstom отримав нагороду у престижному конкурсі German Design Award за поєднання естетичного образу та видатних характеристик високошвидкісного експресу, дизайн інтер’єрів якого забезпечує вражаючий рівень комфорту для пасажирів.

Про це пише ЦТС із посиланням на Железные дороги мира.

фото: zdmira

При розробці проекту Avelia Horizon фахівці Alstom прагнули передати ностальгію за першими французькими високошвидкісними поїздами та водночас надати пасажирам максимальний огляд за рахунок встановлення панорамних вікон. Носова частина поїзда оптимізована з погляду аеродинаміки та посилює відчуття високої швидкості.

фото: zdmira

Велику увагу приділено дизайну вагонів. Вікна збільшеної ширини посилюють зв’язок пасажирів із навколишнім ландшафтом, а м’які форми та матеріали елементів салону створюють атмосферу душевного єднання та безпеки.

У поїзді Avelia Horizon реалізовано багато інноваційних технічних рішень, які дозволили скоротити споживання енергії на 20% та витрати на технічне обслуговування на 30%. Потяг вміщує 740 пасажирів та розвиває швидкість до 350 км/год.


Джерело: Центр транспортных стратегий

AvtoKasta