Перехрестя з найбільш складною розміткою в світі

Водії румунського міста Timisoara збиті з пантелику новою дорожньою розміткою на одному з перехресть. А ви б змогли проїхати по цьому лабіринту з пунктирних ліній?

фото: thesun

Нова розмітка більше схожа на абстрактний витвір мистецтва, ніж на дорожнє полотно. Місцеві водії в замішанні, вони вважають, що якщо слідувати по смугах, то можна потрапити в ДТП. Поліція вже почала розслідування, наскільки дорожня розмітка відповідає нормам ПДР.

 

Відповідальний за «витвір мистецтва» приватний підрядник, найнятий міською владою. Прилеглу дорогу розширили до п’яти смуг, після чого і потрібна була нова розмітка. Підрядник вирішив полегшити водіям завдання, докладно розмалювавши перехрестя, однак остаточно заплутав їх. Насправді рух по перехрестю нічим не відрізняється від більшості чотирьох – і п’ятилінійних розв’язок в інших містах Європи.

фото: thesun

Жителі Тімішоари активно обговорюють нове дорожнє полотно в соцмережах. Не обійшлося і без частки гумору: хтось припустив, що ці знаки зроблені спеціально для прибульців, інший написав, що розмітка більше схожа на карту піратських скарбів.

 

Ну а представник дорожньо-будівельної компанії, яка займалася цим стріт-артом, сказав, що тут все логічно: «Якщо ви будете рухатися по смугах в потоці, то зрозумієте, що немає ніякої проблеми. Коментарі пишуть тільки тому, що перехрестя дійсно більше розмічений, ніж будь-яке інше в Тімішоарі».

 

 

Джерела: mapme    thesun

AvtoKasta