Двухмісний Nimbus Halo: три колеса, три подушки безпеки і це все за 6400 доларів

Американський стартап Nimbus пропонує поєднати маневреність мотоцикла з зручністю і безпекою автомобіля. Розроблений ним трицикл Halo заявлений як найлегший і  сучасний транспортний засіб з закритим міцним кузовом, виготовленим з високоміцної сталі та алюмінію. Силова установка електрична. Виробництво почнеться в наступному році.

 

Засновником компанії Nimbus значиться підприємець Ліханг Нонг (Lihang Nong), яка проживає в США. У неї є два офіси (в Каліфорнії і Мічигані) і один в Китаї (в провінції Гуандун), так що компанію по праву можна назвати міжнародною.

 

Nimbus планує продавати в Америці, Європі та Азії недорогі електричні трицикли Halo, на які вже збираються попередні замовлення. Відвантаження замовлених машин клієнтам в Америці і Європі почнуться до кінця 2022 року, в Азії – на початку 2023 року.

 

Що з характеристиками?

Габаритна довжина Halo – 2,30 м, ширина – 0,8 м. Тобто на ньому можна розсікати в потоці між рядами, як на мотоциклі, і паркуватися буде точно зручніше ніж звичайним авто. І на одне стандартне паркомісце можна запаркувати 3 Nimbus Halo.

Фото: Nimbus

Кузов виготовлений з високоміцної сталі та алюмінію, зовнішні панелі пластикові (на топ-версії Halo X частково углепластиковий). З автомобільного світу Nimbus Halo запозичив три подушки безпеки (одну фронтальну і дві бічні), систему автоматичного аварійного гальмування (AEB), систему контролю за смугою руху і автопарковщик.

 

Фото: Nimbus

 

Органи керування – автомобільні, тобто на Halo можна їздити з автомобільними правами. Хоча сертифікований він як мотоцикл.

Фото: Nimbus

Трицикл має певну унікальну систему балансування, яка дозволяє йому нахилятися всередину повороту без будь-яких фізичний зусиль з боку водія, але треба тільки мати хороший вестибулярний апарат, особливо тим хто сидить за водієм.

Фото: Nimbus

Посадочних місць два, розташовані вони один за одним. Багажника немає, тобто їде або пасажир або багаж.

 

Nimbus має “пєчку” і аудіосистему з Bluetooth-підключенням, а ось кондиціонер і мультимедійний сенсорний екран – вже за доплату.

У мінімальну ціну входить батарея ємністю 8,1 кВт ∙ г, яка забезпечує до 126 км пробігу на одній зарядці. З такою батареєю споряджена маса Halo становить 290 кг. У вигляді опції пропонується батарея на 12,4 кВт ∙ год (до 191 км на одній зарядці), з нею маса збільшується до 315 кг. Потужність електромотора Nimbus не називає, але каже, що до 30 миль / год (48,28 км / год) Halo розганяється за 2,9 с, а максимальна швидкість складає 80 км / год – для їзди по місту цього має вистачити.

 

ЦІНИ

Базова ціна в 6420 американських доларів (якраз по ціні “битка” з Штатів, але по рівню оснащення – це базовий “ланос”)).

 

Крім прямих продажів Nimbus буде пропонувати взяти Halo в оренду за 1188 доларів на рік (виходить 90 доларів в місяць), на півроку – за 774 долара (129 в місяць плюс 50 доларів за доставку). Якщо хочете платити за кожен місяць окремо – то ціна зросте до 149 доларів + 70 доларів за доставку. При річній передплаті доставка буде безкоштовною.

 

Загалом, за американськими мірками ціни дуже привабливі.

На своєму сайті Nimbus пояснює низьку ціну Halo його компактними розмірами і невеликою масою – мовляв, все у нас маленьке, а тому недороге.

 

 

Джерело: Nimbus Green

 

AvtoKasta