Дизайнер iPhone та iPad буде співпрацювати з Ferrari

Студія Джоні Айва підписала багаторічний контракт з італійським виробником суперкарів.

 

Компанія Ferrari і контролючий її холдинг Exor підписали багаторічний контракт з дизайн-студією Джоні Айва, який до 2019 року обіймав посаду головного дизайнера Apple і працював над виглядом iPhone і iPad. Після відходу з Apple Айв заснував студію LoveFrom, при цьому IT-гігант залишився одним з її пріоритетних клієнтів. Тепер список компаній, які співпрацюють з LoveFrom, поповнився італійським виробником Ferrari.

 

*LoveFrom – це творча спільнота дизайнерів, архітекторів, музикантів, режисерів, письменників, інженерів і художників з офісами в Лондоні і Сан-Франциско.

 

Під керівництвом Джона Елканн з Exor сімейна інвестиційна компанія італійського мільярдера Аньєллі в останні роки диверсифікує свої інвестиції за межі автомобільної промисловості. Exor також контролює Juventus Football Club SpA і перестраховий бізнес PartnerRe, а також частку в Stellantis NV, утворену в результаті злиття Fiat Chrysler з PSA Group.

 

На офіційному сайті Ferrari повідомляється про підписання «довгострокового контракту з LoveFrom», який «об’єднає легендарну продуктивність Ferrari з неперевершеним досвідом команди Джоні Айва, який створював речі, що змінюють світ». У компанії також додали, що Айв приєднається до ради партнерів холдингу Exor.

Деталі контракту не розголошуються, проте відомо, що він стосується «проектів в сфері предметів розкоші».

 

«Як власники і колекціонери Ferrari ми дуже раді співпраці з цією видатною компанією і зокрема з її командою дизайнерів під керівництвом Флавіо Манцоні», – заявили Айв і його партнер по бізнесу Марк Ньюсом.

 

В Apple Айв розробляв дизайн iPod, iPhone, Macbook і Apple Watch. Крім того, він озвучив більшість роликів з анонсами нових продуктів компанії. Після того, як він покинув Apple, йому пророкували місце генерального директора Ferrari. Однак у 2021 році на цю посаду був призначений Бенедетто Вінья, який в свою чергу брав участь в розробці технології повороту екрану, вперше застосованої в iPhone 4.

 

 

Джерела: Ferrari, Bloomberg

AvtoKasta