Електрокар Kia EV6 пройшов “лосиний тест” краще ніж Porsche Taycan

Журналісти іспанського порталу km77 провели черговий “лосиний тест” серед електромобілів.

Про це повідомляє сайт km77.com, який проводив випробування.

фото: km77

За своєю суттю «лосиний тест» є прямою ділянкою дороги, на якій водій повинен зробити різке перестроювання і повернутися на свою смугу. Робиться це на різних швидкостях – автомобіль, який дозволив пройти випробування на максимальній швидкості і вважається найкращим.

фото: km77

Теоретично, електрокари повинні проходити цей тест найкраще – у них низький центр тяжкості і багато крутного моменту. У більшості випадків так і є, але і серед найкращих мають бути переможці. Цього разу випробування на різке перелаштування, що імітує об’їзд тварини або предмета, що раптово опинилася на дорозі, проходив електромобіль Kia EV6.

фото: km77

Таким чином, з’ясувалося, що корейський електрокар проходить «лосиний тест» найкраще — він показав швидкість 78 км/год на виході, не зачепивши жодного конуса. Новинка виявилася найкращою в цьому випробуванні, випередивши Porsche Taycan Cross Turismo і Volkswagen ID.4, які показали швидкість 77 і 73 км/год відповідно. Крім того, Kia EV6 перевершив у цьому тесті навіть “заряджений” бензиновий Mercedes-AMG A45 S.

 

 

Джерело: km77.com

AvtoKasta