Geely Icon – перший автомобіль із захистом від коронавірусу

У 2019 компанія Geely представила новий компактний кросовер Icon, який планувалося почати продавати на китайському ринку в середині лютого 2020 року. У підсумку модель стала доступна в продажу тільки на початку березня, що було пов’язано з терміновим доопрацюванням автомобіля через спалах інфекції COVID-19.

Концерн прийняв рішення оснастити інтелектуальну кліматичну систему Intelligent Air Purification Sysytem (IAPS) захищеним повітряним фільтром, здатним утримувати бактерії. Для цього висновок на ринок Geely Icon був відкладений на час, потрібний компанії для сертифікації повітряного фільтра за стандартом CN95. 

Фото – Geely

 

За словами розробників, інноваційна система фільтрації повітря в салоні автомобіля, нібито забезпечує абсолютний захист від бактерій та вірусів.  Фільтр при обміні повітря в 288 кубометрів за годину здатний утримувати до 95% всіх частинок розміром до 0,3 мкм і 99,99% бактерій грипу, туберкульозу та інших інфекцій. Заявлено, що Icon став першим автомобілем в світі з захистом від коронавіруса.

Установку IAPS компанія Geely називає системою захисту від бактерій першого рівня і вже працює над більш ефективними системами очищення повітря для авто – на “антибактеріальний” проект виробник виділив більше 50 мільйонів доларів.

Антибактеріальний кросовер Geely Icon. Фото – Geely

Вже за одну добу після відкриття прийому замовлень, попит на новий кросовер Geely Icon побив всі рекорди і китайська марка отримала більше 30 тисяч замовлень. Рекорд забезпечив вдалий маркетинг.

Geely Icon розроблений спільно з Volvo і має чимало спільного з кросовером Volvo XC40.

Під капотом –  силовий агрегат від шведського кросовера Volvo. Це півторалітровий бензиновий турбомотор на 177 сил та 255 ньютон-метрів. Двигун працює в парі з семиступінчатим “роботом”, котрий транслює оберти на передні колеса. Електрифікована версія цього мотору з 48-вольтовим стартер-генератором, забепечує віддачу в 190 к.с. та 300 Нм.

У Китаї стартували продажі авто, новинка коштує 16,5-18 тисяч доларів.

 

Джерело: Autohome.com.cn

AvtoKasta