Женевський автосалон скасували вперше з 1947 року – через коронавірус

Уряд Швейцарії ввів заборону на проведення будь-яких заходів з числом учасників понад тисячу осіб. Заборона на масові заходи буде діяти як мінімум до 15 березня.

Рішення прийнято після виявлення в країні дев’яти випадків зараження коронавірусом COVID-19.

У зв’язку з цим організатори 90-го Женевського автосалону зібрали прес-конференцію, на якій оголосили про скасування виставки.

Це стало несподіванкою, так як більшість автовиробників уже приготували стенди для показів. На них як серійні новинки, так і концепт-кари. Автогіганти мали запропонувати низку нових електромобілів. Водночас і традиційні автомобілі, оснащені двигунами внутрішнього згорання, які стали сучаснішими, економічнішими і надпродуктивними. За 3 дні до початку моторшоу – було майже все готово. Тепер стенди доведеться розбирати.

На питання про можливість перенесення заходу його організатори відповіли, що виставку такого масштабу перенести не реально, можна тільки скасувати.

Перенести проведення автосалону на пізнішу дату не вдалося через його масштаби – пояснили організатори. Він мав стартувати вже в понеділок і тривати до 15 березня. Ймовірним проведенням наступного Женевського міжнародного автосалону стане початок березня 2021.

Квитки, вже куплені на захід, будуть повернуті.

Автосалон у Женеві –  не найбільший автосалон у світі, але на ньому автовиробники, як правило, люблять анонсувати свої найяскравіші та найбільш перспективні новинки

Це перше скасування Женевського автосалону більш ніж за 70 років. Із 1947 року захід проводився щорічно.

Заявки на участь в автосалоні в цьому році подавали Citroen, Ford, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Subaru, Tesla і Volvo. Презентації своїх новинок їм, цілком ймовірно, доведеться проводити онлайн. Деякі новинки частково або повністю вже представлені. Bentley частково показала купе Mulliner Bacalar, французька преміальна марка DS – свій електричний концепт Aero Sport Lounge. Також в списку женевських прем’єр значилися вже представлені Hyundai i20 і i30, «гарячі» Mercedes-AMG GLA 45 і GLA 45 S і ряд інших моделей.

 

Джерело: GIMS

AvtoKasta