Громадян Франції відмовлятимуть від покупки особистого авто

Це перша і поки що єдина країна Європи, яка ухвалила закон, який зобов’язує автовиробників рекламувати альтернативні та екологічно чисті види транспорту. Це необхідно для підтримки зусиль зі скорочення забруднення та викидів.

fr
фото: speedme

Влада Франції дозволить автовиробникам вибирати одне з кількох пропонованих рекламних повідомлень у своїх роликах:

  • “Розгляньте можливість спільного використання автомобілів”;
  • “Візьміть громадський транспорт для повсякденного використання”;
  • «Ходіть пішки або велосипедом на короткі відстані».
фото: unsplash

France 24 також повідомляє, що новий закон поширюється на телевізійне, друковане, радіо та інтернет-рекламу і навіть має свій власний хештег — «#SeDeplacerMoinsPolluer» («менше їздити та забруднювати довкілля»). Крім того, в майбутньому в автомобільній рекламі має бути зазначений екологічний клас автомобіля.

 

Згідно зі звітом, такі автовиробники, як Hyundai і VW, готові дотримуватися закону. Німецький концерн повідомив виданню, що працюватиме зі своїм рекламним агентством, щоб вивчити, як найкраще дотримуватися нового законодавства. Недотримання закону може спричинити штраф до 50 000 євро.

 

Нова постанова набуде чинності 1 березня і є останнім законодавчим актом у країні, що регулює автотранспортні засоби. Якийсь час тому у французькій автомобільній рекламі було обов’язковим показувати автомобілі тільки на твердих покриттях. Вигадана реклама позашляховиків, що показує автомобілі на лісових стежках або на пляжі, була заборонена, щоб не вводити людей в оману.

фото: unsplash

Франція є однією з найактивніших країн Європи у кліматичних змінах. Минулого року Франція ввела новий податок для великих позашляховиків, а також повністю заборонила в’їзд дизельних авто, а особливо вантажівок у центри міст. Країна також прийняла закон, згідно з яким деякі автомобілі, що не вписуються у нормативи за викидами, будуть повністю заборонені з 2028 року.

 

 

Джерело: auto.24tv

AvtoKasta