Hyundai Creta 2022 запозичить дизайн у Hyundai Tucson нового покоління

Hyundai Creta оновлять в стилі Tucson. Кросовер буде доступний в бензинових і дизельних версіях.

Фото: Hyundai

Представлені перші рендери Hyundai Creta 2022. Компактний кросовер незабаром пройде фейсліфтинг — представити його повинні під кінець нинішнього року на автошоу в Індонезії. 

Дизайн нової версії кросовера корейської марки виявився досить спірним, тому компанія Hyundai в терміновому порядку готує рестайлінг. Такі машини вже траплялися фотошпигунам на дорогах рідної для марки Південної Кореї, а тепер опубліковані офіційні дизайнерські скетчі, на яких видно подібність з новим Tucson.

 

Тизерні зображення були опубліковані індонезійським офісом Hyundai. Саме тут, як очікується, і з’явиться оновлений кросовер – його компанія планує виробляти на недавно відкритому власному заводі. Судячи з усього, готовність оновленої моделі просто збіглася з терміном запуску місцевого підприємства.

 

Судячи з скетчів, зміни зазнала в основному передній частині кросовера, тоді як ззаду і в інтер’єрі новинка повторює дорестайлінгову версію. Новий Hyundai Creta оновлять в стилі старшого брата Tucson — він отримає таку ж рештіку радіатора з інтегрованими світлодіодними фарами. Також кросоверу замінили передній бампер, крила і капот. Ззаду трохи підправили ліхтарі.

 

У салоні з’явилися нові кермо і важіль КПП. Також встановлена покращена віртуальна панель приладів. Перелік опцій враховує камери кругового огляду, проєкцію на лобове скло і бездротову зарядку для смартфонів.

У салоні з’явилася нова віртуальна панель приладів Фото: Hyundai

Двигуни Hyundai Creta відрізняються залежно від країни, де представлений кросовер. Модель випускають з бензиновими моторами об’ємом 1,5 л (115 к. с.), 1,6 л (123 к. с.), 1,4 л турбо (140 к. с.) і 2,0 л (150 к. с.), а також з 1,6-літровим 136-сильним турбодизелем. Кросовер оснащують 6-ступінчастою механічною або автоматичною КПП, переднім або повним приводом.

 

До речі, на ринок Індонезії вийде і 7-місна версія, причому зі стандартним кузовом. Досвід розміщення двох сидінь в маленькому багажнику у корейців уже є: саме тут і продається ще більш компактний кросовер Kia Sonet 7 з третім рядом. Хоча подовжена Creta з «нормальним» третім рядом вже існує в Індії під назвою Hyundai Alcazar.

 

В Індонезії Creta з новим передком буде представлена вже в листопаді. Як скоро рестайлінг торкнеться машин для інших ринків? Наприклад, в Індії оновлену Крету очікують вже в середині 2022 року, адже там модель другого покоління з’явилася ще на початку 2020 го. Нам же, судячи з усього, доведеться почекати довше.

 

 

Джерело: focus

AvtoKasta