Kia EV6 Coupe. Нова філософія дизайну

Нова і дуже емоційна філософія дизайну Kia «Opposites United», яка дебютувала з моделлю EV6, дійсно надихає.

фото: carscoops

Антуан Кроб, який останні три роки працював дизайнером екстер’єру в ICONA Design Group, у вільний час проводив розробку цифрового концептуального автомобіля з логотипом Kia. Дизайнер хотів створити динамічний і красивий спортивний седан. І в нього це вийшло.

фото: carscoops

Спереду у EV6 Coupe є повнорозмірна світлова смуга і досить великі повітрозабірники на спортивному бампері. Динамічні лінії капота доповнюють велику кількість отворів для виходу повітря, завдяки чому низький ніс виглядає як спойлер.

фото: carscoops

Бічний профіль відрізняється аеродинамічним силуетом з низькою лінією даху, довгою колісною базою і м’язистими крилами. Безрамні вікна з’єднуються з сильно нахиленим лобовим склом завдяки прозорим передніх стійок. І нарешті, бічні повітрозабірники створюють цікавий візуальний ефект над скульптурними бічними порогами.

 

фото: carscoops

“Ззаду є ще одна повнорозмірна світлодіодна смуга, яка доходила до колісних арок, як на хетчбек EV6. Нижче ми бачимо великий дифузор з вбудованими стоп-сигналами, який виглядає так, як ніби він зроблений з карбону.”

 

Ще одна цікава – але непрактична деталь – це маленьке заднє скло і величезний панорамний люк на даху. Не виключено, що дзеркала заднього виду тут замінені на камери.

 

Основою для такого купе могла б послужити модульна платформа Electric-Global (E-GMP), а його потужність могла б доходити до позначки в 577 кінських сил. Привід, звісно ж повний, а батарея на 77,4 кВтг, як на EV6, могла б гарантувати запас ходу в 405 кілометрів. З такою технічною начинкою купе вдалося б розігнати до сотні за 3,5 секунди. На ринку йому довелося б конкурувати з BMW i4 M50 і Tesla Model 3 Performance.

 

 

Джерело: carscoops

AvtoKasta