Колишній шеф компанії Seat (Volkswagen Group) очолить Renault

Італієць Лука де Мео, останні п’ять років займав пост генерального директора компанії Seat, оголосив про свою відставку ще на початку січня. Його кар’єра в іспанському підрозділі концерну Volkswagen була успішною: Seat вдалося повернути до прибутку, істотно розширити модельний ряд і навіть створити новий спортивний суббренд Cupra (раніше так називали «заряджені» версії Сеат). А тепер стало відомо про нове призначення: Лука де Мео очолить французьку корпорацію Renault Groupe.

Фото: seat.ua

На цій посаді він замінить Клотильду Дельбе, яка була тимчасовим генеральним директором після відставки Тьєррі Боллоре в жовтні минулого року (він, в свою чергу, вимушено змінив Карлоса Гона). За словами Жан-Домініка Сенара, який обіймає посаду голови ради директорів Renault, де Мео – чудовий стратег, який відмінно орієнтується в мінливому автомобільному світі, а знання і пристрасть до машин роблять його справжньою знахідкою для компанії.

Лука де Мео вступить на нову посаду 1 липня, а до того часу – Renault очолюватиме нинішній тимчасовий керівник. Цікаво, що свою кар’єру в автомобільній індустрії де Мео почав саме в Renault.

Фото: seat.ua

Лука де Мео – фахівець автомобільної галузі з 25-річним досвідом. 1992 року він почав працювати в компанії Renault, потім у Toyota Europe і в Групі Fiat, де очолював підрозділи брендів Lancia, Fiat, Alfa Romeo й Abarth, а 2009 року приєднався до Групи Volkswagen як директор із маркетингу бренда Volkswagen і Volkswagen Group.

2012 року Лука де Мео став членом правління з продажів і маркетингу в AUDI AG. Також, він  був головою Виконавчого комітету SEAT з 1 листопада 2015 року по січень 2020 року і членом наглядових рад Ducati і Lamborghini, а також головою ради директорів концерну Volkswagen в Італії.

AvtoKasta